Nattevandringen går fra Tromsø sentrum, over Tromsøbrua og opp Sherpatrappa til toppen av Fjellstua.

Hit kommer verdens vakreste nattevandring

Lørdag 31. august blir det for første gang arrangert nattevandring for FNs bærekraftsmål i Tromsø.

Nattevandringen vil gå fra Tromsø sentrum, over Tromsøbrua og opp Sherpatrappa. Vandringen arrangeres for å rette søkelyset mot hvor viktige bærekraftsmålene er.

Det er Norad som står bak nattevandringer for bærekraftsmålene, et nasjonalt krafttak for å informere om viktigheten av at vi jobber sammen for å nå de globale målene. Både Tromsø kommune og UiT Norges arktiske universitet er med som samarbeidspartnere og arrangørene lover at dette blir en stemningsfull tur i flotte omgivelser.

– Bærekraftsmålene er en felles arbeidsplan for hele verden for å utrydde fattigdom, bekjempe ulikhet og stoppe klimaendringene innen 2030. Vi gleder oss til å arrangere nattevandring i vakre Tromsø, sier direktør i Norad, Jon Lomøy. 

Eierskap til bærekraftsmål 13

Tromsø kommune og UiT Norges arktiske universitet har i forbindelse med nattevandringen tatt ekstra eierskap til bærekraftsmål 13 – stoppe klimaendringene. Kommunen har vedtatt en klima-, miljø- og energiplan med ambisiøse mål og 122 tiltak for å bedre klima i regionen.

– Det haster. For å berge kloden må vi alle engasjere oss og bidra med vårt! Derfor har vi i Tromsø kommune satt som mål å redusere klimagassutslippene med 50 prosent innen 2025 og 85 prosent innen 2030, sier ordfører Kristin Røymo.

Oppfordrer Tromsøfolk til å bli med

Nattevandringen går fra torget i Tromsø sentrum, over Tromsøbrua og opp de over 1000 trappetrinnene opp Sherpatrappa. Langs løypa vil det være flere lokale kulturinnslag og på toppen venter sceneprogram og konsert. Artisten som spiller på scenen ved Fjellstua annonseres nærmere arrangementet.

– Jeg håper hele Tromsø viser sitt engasjement for klimaet vårt og blir med på den spektakulære nattevandringen opp Sherpatrappa, avslutter ordfører Røymo.

Hvorfor nattevandring?

I 2015 gikk verdenssamfunnet sammen om å vedta FNs 17 bærekraftsmål. De utgjør den globale arbeidsplanen for å utrydde fattigdom, bekjempe ulikhet og bremse klimaendringene innen 2030. Arbeidet er godt i gang, men for at verden skal nå målene må alle kjenne til dem. Derfor skal vi ut og gå sammen for bærekraftsmålene.
 
Verdens vakreste nattevandring er en del av en opplysningskampanje om bærekraftsmålene i regi av Norad – direktoratet for utviklingssamarbeid. Siden 2016 har over 55.000 personer deltatt på nattevandringene som har blitt arrangert flere steder i Norge.

Bærekraftsdagene i Tromsø

Under bærekraftsdagene fra 27. august til 1. september, byr Norad og en rekke samarbeidspartnere på rekke aktiviterer i Tromsø sentrum. Se oversikt.

Publisert 26.06.2019
Sist oppdatert 26.06.2019