Norad innfører ny modell for strategiske partnerskap

image

Plusspartner åpner for et mer fleksibelt og strategisk samarbeid med de store sivilsamfunnsorganisasjonene. Målet er bedre og mer effektiv bistand. 

abt_portrett2_300.jpg– Med plusspartner-modellen avbyråkratiserer vi bistandsforvaltninga. Vi frigjør tid hos oss og partnere til å jobbe mer med resultatoppnåelse. Dette er gjennomføring av regjeringens tillitsreform i praksis, sier utviklingsminister Anne Beathe Tvinnereim.

Plusspartner skal bidra til å øke kvaliteten og effektiviteten på bistanden. Ressurser i Norad og hos plusspartnere skal frigjøres og brukes til strategisk dialog og styrket fokus på kunnskap og læring om hva som gir best bistandseffekt, nytenkning og utprøving av nye tilnærminger.

– Omfattende planer og kontrollregimer gir ikke nødvendigvis bedre resultater og mindre misbruk. Utfordringene vi står overfor med å nå bærekraftsmålene innen 2030 krever at vi tenker nytt sammen med partnerne våre og at vi bruker bistanden mest mulig strategisk.  En mer tillitsbasert samarbeidsform med partnere vil kunne bidra til å heve kvaliteten på bistanden. Vi ser frem til å jobbe med organisasjonene innenfor denne nye modellen, sier Norad-direktør Bård Vegar Solhjell.

Norad har hatt tett dialog med sivilsamfunnsorganisasjoner i utforming av modellen.

Søknadsbasert ordning

Plusspartner er for organisasjoner som fyller visse krav til strategisk innretning og faglig kompetanse, implementeringskapasitet og gode kontrollsystemer. Organisasjoner må søke om å bli plusspartner. De som får status som plusspartner vil få forenkla søknadsrutiner og mer finansiell fleksibilitet.

Les mer om Norads plusspartnermodell og hvordan det blir mulig å søke

Ofte stilte spørsmål om plusspartner

Se også artikkel om tillitsreform «Regjeringens tillitsreform skal også nå bistanden» (Panorama Nyheter)

Publisert 26.06.2023
Publisert 26.06.2023
Oppdatert 08.10.2024
Oppdatert 08.10.2024