Film: Visste du at verdens nest største regnskog ligger i Afrika?
Regnskogen i Kongobassenget er verdens nest største regnskog og ligger i hjertet av Afrika.  Kongobassenget er hjem til en rekke unike plante- og dyrearter og regnskogen står helt sentralt for å unngå global oppvarming. 

Film: Visste du at verdens nest største regnskog ligger i Afrika?

Den er høyere, tettere og lagrer mer karbon enn Amazonas. Regnskogen langs Kongoelven strekker seg over seks land og er ti ganger så stor som Norge.

I 2015 inngikk seks Afrikanske land – Kamerun, Den sentralafrikanske republikk, Den demokratiske republikken Kongo (DR Kongo), Republikken Ekvatorial-Guinea, Gabon og Republikken Kongo avtale med en gruppe donorland om å samarbeide om å beskytte regnskogen rundt Kongoelven, som kalles Kongobassenget. 

Samarbeidet heter Central African Forest Initiative (CAFI), og er det største internasjonale samarbeidet som er inngått for å beskytte Kongobassenget. Målet er å opprettholde verdien av skogene i regionen, begrense klimaendringer, redusere fattigdom og fremme bærekraftig utvikling. 

I denne filmen forteller Jules Katubadi Tshikangu ved den norske ambassaden i DR Kongo om hvorfor vi jobber med skogbevaring i landet.  

Les mer på Norway’s International Climate and Forest Initiative (NICFI): https://www.nicfi.no/partner-countries/the-congo-basin/

Publisert 21.03.2023
Sist oppdatert 21.03.2023