Foto: Tim Mossholder on Unsplash

Ny kunnskap skal gi bedre bistand

Bedre kunnskap gir bedre bistand. Derfor vil Norad invitere relevante forskere til en ny arena for å presentere sine funn.

Norad ønsker å bringe ny kunnskap inn i bistanden. Og samtidig gi unge / uetablerte forskere på relevante områder anledning til å presentere kunnskapen sin og gi bistandsadministrasjonens beslutningstakere innspill.

Vi legger opptil at doktorander får anledning til å presentere kortversjoner av avhandlingene sine for fagfolk i Norad og andre spesielt interesserte. Kortversjonene skal publiseres i en egen serie i publikasjonsbasen på norad.no og følges opp med et seminar der de får presentere og diskutere arbeidet.

Doktorander ved norske institusjoner som er nesten ferdige med PhD-oppgaven eller har forsvart sin bistandsrelevante oppgave inviteres til å sende inn kortversjoner til Norad. Kortversjonen skal oppsummere de viktigste funnene i avhandlingen og fokusere på hvordan dette er relevant for norsk bistand.

Norad avgjør om temaet er relevant for bistanden og om kortversjonen skal publiseres i serien og følges opp i et seminar. Målet er å bringe ny kunnskap inn i bistanden. Og samtidig gi forskere på relevante områder anledning til å presentere kunnskapen sin og gi innspill.

Kortversjoner, presentasjoner og evt seminaropptak publiseres her på norad.no.

Kortversjoner kan sendes på E-post: norad-kunnskap@norad.no

Publisert 01.08.2022
Sist oppdatert 31.08.2022