Tall som teller 2024: Krig og konflikt – hvor gikk norsk bistand i fjor?  

I en verden preget av krig og konflikt, er de humanitære behovene enorme, og en stadig større andel av norsk og internasjonal bistand går til konfliktrammede land. På Tall som teller får du den offisielle norske bistandsstatistikken for 2023.   

I 2023 brukte Norge 58,6 milliarder kroner på bistand, og Ukraina er største mottakerland. Under Tall som teller lanserer Norad en rapport med ferske tall og fakta. Vi ser nærmere på hvordan bistanden ble fordelt på land og ulike temaområder, og vi diskuterer hvordan vi best kan kombinerer langsiktig bistand med nødhjelp og tiltak som støtter fredsprosesser.   

Statssekretær Bjørg Sandkjær (Sp), Norads direktør Bård Vegar Solhjell, Norads kunnskapsdirektør Håvard Nygård og statistikksjef Katrine Heggedal er blant dem som vil stå på scenen.    

I panelsamtale: Birgitte Lange, generalsekretær Redd Barna, Kristian Berg Harpviken, forsker, PRIO, Elisabeth Schwabe-Hansen, seniorrådgiver i fred og forsoning, UD og tidligere utvklingsminister og FN-topp Hilde Frafjord Johnson. Moderator: Nikolai Hegertun, seniorrådgiver, Norad

Dato: Tirsdag 7. mai   

Tid: 09.00-10.30  

Sted: DogA , Hausmanns gate 16 i Oslo, og digitalt  

For de som kommer til DogA er det lett frokostservering fra kl. 08.00.  

Arrangementet strømmes ovenfor på denne siden. 

Klikk her for å melde deg på.

Publisert 11.03.2024
Sist oppdatert 11.03.2024