Styrking av urfolks rettigheter – hvorfor og hvordan?

Kommende evaluering i følgeevalueringen av Regjeringens klima- og skoginitiativ (Kos) presenteres.
15 jun. 2017

6:30 - 8:15

Legg til i kalender (ics)

Klima- og miljødepartementet (KLD)
Presserommet

Kongens gate 20, 0153 Oslo

Veibeskrivelse (google)

Styrking av urfolk og andre grupper som lever av skogen har en viktig rolle i å bevare skog, og derved motvirke karbonutslipp.

Klima- og skoginitiativet (Kos) støtter sivilsamfunnsorganisasjoner i flere land bilateralt, men først og fremst gjennom Norads sivilsamfunnsprogram

En kommende evalueringsrapport ser på initiativets støtte til styrking av urfolk og andre grupper som lever i og er avhengige av skogen. Noen av spørsmålene som stilles i rapporten er hvordan man best kan støtte styrking av deres rettigheter? Er internasjonale sivilsamfunns organisasjoner en effektiv måte å gjøre dette på eller bør man gi direktestøtte?

Rapporten lanseres i løpet av sommeren, og vil bli publisert på norad.no. På seminaret presenteres hovedfunnene i rapporten. 

Evalueringsavdelingen er fortsatt i prosessen med å ferdigstille rapporten og seminaret blir en del av ferdigstillingen.

Program

Seminaret ledes av evalueringsdirektør Per Øyvind Bastøe i evalueringsavdelingen i Norad. Seminaret avholdes på engelsk.

  • Hovedfunn fra evalueringsrapporten ved seniorrådgiver Balbir Singh, seniorrådgiver i evalueringsavdelingen i Norad.
  • Rollen til urfolk og andre grupper som lever av skogen innenfor initiativets portefølje ved Hege Ragnhildstveit, fagdirektør for utviklingspolitikk, klima- og skoginitiativet i KLD.
  • Styrking av urfolks rettigheter på bakken – Lars Løvold, daglig leder, Regnskogsfondet
  • Diskusjon

Merk at seminaret er i Klima- og miljødepartmentet. Vennligst kom i god tid i forkant grunnet registrering. Husk gyldig ID!

Det serveres enkel frokost fra kl. 08.30.