Informasjonsmøte: Slik søker du prosjektstøtte

Jobber du i en mindre organisasjon som vil starte et bistandsprosjekt? Norad inviterer alle organisasjoner som vurderer å søke om støtte til mindre bistandsprosjekter til informasjonsmøte på Utviklingshuset.
5 sep. 2012

14:00 - 17:00

Legg til i kalender (ics)

Utviklingshuset, Brynjulf Bulls plass 2

Brynjulf Bulls plass 2, 0250 Oslo

- På møtet vil vi opplyse om støtteordningen og hvem som kan søke om støtte, forteller underdirektør Gunvor Skancke i Norads sivilsamfunnsavdeling.

Det er viktig at alle deltakere har satt seg grundig inn i regelverk og retningslinjene til prosjektstøtteordningen før møtet. Påmeldingsfrist for å delta på møtet er fredag 31. august.

- Vi har ikke mulighet til å diskutere inngående om hvert enkelt prosjekt på møtet og ber derfor alle organisasjonene om å lese grundig all informasjon som finnes på våre nettsider før møtet, sier Skancke.

Prosjektstøtten går til små og mellomstore organisasjoner og diasporaorganisasjoner (flerkulturelle organisasjoner).

Selv om Norad mottar søknader fra mange gode prosjekter er det langt fra alle som mottar støtte. For 2012 mottok Norad 112 søknader som prosjektstøtte, hvor 63 av disse søknadene ble innvilget.

Et viktig prinsipp for Norad er at prosjektene har sterk forankring i landene der prosjektene skal gjennomføres. En organisasjon som mottar støtte fra Norad må dermed vise at prosjektet de vil gjennomføre er drevet av lokale krefter i prosjektområdet, og ikke fra ett kontor i Norge.  Her kan dere lese mere om Norads prinsipper for støtte til sivilt samfunn.

Søknadsfristen for å søke om prosjektstøtte er 1.oktober for nye avtaler. Søknadskjema og veiledning finner du på Norads hjemmesider.