FNs bærekraftsmål skal prege Ålesund en snau uke fram mot en felles nattevandring 21. april.

Nattevandring i Ålesund for FNs bærekraftsmål

Vi gjentar suksessen! Lørdag 21. april arrangerer vi for første gang nattevandring for FNs bærekraftsmål til toppen av Aksla i Ålesund. I år retter vi søkelyset mot mål nummer 14 – livet under vann. Bli med på en fjelltur helt utenom det vanlige.

I 2015 gikk verdenssamfunnet sammen om å vedta FNs 17 bærekraftsmål, den globale arbeidsplanen for å utrydde fattigdom, bekjempe ulikhet og bremse klimaendringene innen 2030. Arbeidet er godt i gang, men for at verden skal nå målene må alle kjenne til dem. Derfor skal vi ut å gå sammen, igjen. Denne gangen for å minne verden på at et krafttak må til dersom vi skal redde verdenshavene fra plast og forurensning.

Se Ålesunds ikoniske utsiktspunkt Aksla på en helt unik måte, lyssatt i bærekraftsmålenes farger. I fjor deltok mer enn 7000 personer da vi gikk til Gaustatoppen, i år håper vi å se så mange som mulig fra Ålesund-regionen.

Aktiviteter fra onsdag til lørdag  

Det blir aktiviteter i bybildet i dagene før nattevandringen, med kunnskapsløype fra Brosundet, gjennom byparken og opp trappene til Aksla. Løypa er åpen fra onsdag 18. april, slik at alle i Ålesund har mulighet til å lære mer om bærekraftsmålene før lørdagens arrangement. Uken avsluttes, tradisjonen tro, med en stemningsfull konsert på toppen.

Samarbeid med The North West

Norad og Verdens vakreste nattevandring samarbeider i år med konferansefestivalen The North West som arrangeres samme uke, åpent for alle. Sammen tilbyr vi et bredt utvalg av faglig innhold om FNs bærekraftsmål og et bærekraftig Ålesund.  ​ 

Arrangementene er en del av en opplysningskampanje om norsk bistand i regi av Norad. Turene gjennomføres i samarbeid med Ålesund kommune, Den Norske Turistforening og Røde Kors.

Publisert 07.03.2018
Sist oppdatert 07.03.2018