Årets kampanje: Prosjektleder i Norad Marte Lid mottok prisen i Brussel. Her sammen med Scott Allan (til venstre) og Marius Myhrvold fra Gambit H+K som har utarbeidet kampanjene på oppdrag fra Norad.

Nattevandring kåret til årets kampanje

Verdens vakreste nattevandring med Norad er kåret til årets kampanje under European Excellence Awards in Public Affairs i Brussel.

I september i fjor inviterte Norad til verdens vakreste nattevandring opp Gaustatoppen. Over 5000 mennesker deltok for å opplyse Norge om FNs bærekraftsmål: Den globale arbeidsplanen for å utrydde fattigdom, bekjempe ulikhet og bremse klimaendringene innen 2030. Se igjen filmen fra turen nederst i saken. 

- Årets kampanje, det er utrolig stas. Konkurransen om å nå til topps i en slik internasjonal kåring er hard og det er mange om beinet. En seier som dette inspirerer til videre innsats for å spre kunnskap om FNs bærekraftsmål, sier kommunikasjonsdirektør Eva Bratholm i Norad.

Turen opp Gaustatoppen var bare begynnelsen. Og derfor inviterer Norad nå til to nye turer over sommeren. 

- Nattevandringen for bærekraftsmålene til Gaustatoppen i fjor samlet tusenvis av mennensker. I høst gjenskaper vi den på to steder, en vandring til Keiservarden og en til Gaustatoppen. Så da håper vi på stor oppslutning og godt vær, sier Bratholm.

Prisutdelingen i Brussel kårer de beste og mest kreative kampanjene innen politikk og samfunnskontakt. Blant jurymedlemmene er kommunikatører fra europeiske land og politikere i Europaparlamentet. Norad var nominert i til sammen syv ulike priser med kampanjene Verdens vakreste nattevandring og kunnskapsspillet Daron. Sistnevnte vant også kategorien beste webside.

Selv om det for lengst er kåret en vinner av Daron, er alle oppgavene fortsatt tilgjengelig. Test det ut på daron.no.

Nattevandring med Norad
I fjor lyssatte 5000 mennesker Gaustatoppen - nå inviterer vi til nye nattevandringer
Se igjen fjorårets vakre nattevandring opp Gaustatoppen. Nå har du muligheten til å bli med. 26. august gjenskaper vi turen opp til toppen. I tillegg inviterer vi til tur opp Keiservarden i Bodø 9. september.
Publisert 01.06.2017
Sist oppdatert 01.06.2017