Lyslenke og Bodø sentrum 4:3
Lyslenke og Bodø sentrum 4:3

3500 lyste opp verdens viktigste symbol

Eventyrlig folkevandring opp Keiservarden i Bodø. Sammen lyste turgåere opp FNs bærekraftsmål med hodelykter.

- Det var helt fantastisk å se at så mange fra Nordland ble med å gå for FNs bærekraftsmål. Dette er en opplevelse vi aldri vil glemme, sier Marte Lid, Norads prosjektleder for helgas nattevandring i Keiservarden.

Til sammen gikk over 3500 over Keiservarden i fantastiske naturomgivelser for FNs bærekraftsmål. Arrangementet trakk engasjerte turgåere ut sent på kvelden i regi av Norad og Turistforeningen i Bodø og omegn. Resultatet ble en høstmørk Keiservarden opplyst med hodelykter og bærekraftsmål.

- Vi arrangerer denne nattevandringen for å rette søkelyset mot målene og som et symbol på samarbeidet som trengs for å nå dem. Det var derfor det ekstra flott å se mange ivrige turgåere samarbeide for å lyse opp bærekraftslogoen, sier Lid.

FNs bærekraftsmål er 17 mål som alle verdens land har blitt enige om. De utgjør en felles arbeidsplan for å utrydde fattigdom, bekjempe ulikhet og stoppe klimaendringene innen 2030.

Trosset sterk vind

På vei opp mot toppen av Keiservarden dannet turgåere en flott lyslenke med sine hodelykter. Langs veien var det satt opp lyspunkter med alle de 17 bærekraftsmålene.

På andre siden av fjellet ventet midnattskonsert med Violet Road. Tusener møtte opp på konserten etter turen og fikk høre mer om bærekraftsmålene.

På grunn av sterk vind ble selve konserten flyttet fra toppen av Keiservarden til ned på den andre siden av fjellet, men det hindret ikke turgåere fra nord.

Nattevandringen opp Keiservarden var Norads tredje nattevandring. De to tidligere nattevandringene befant seg på Gaustatoppen i 2016 og 2017.

Publisert 11.09.2017
Sist oppdatert 11.09.2017