Tall som teller: Slik var norsk bistand i 2019

Norge ga rekordhøye 37,8 milliarder norske kroner til bistand i fjor. Hvordan ble pengene brukt? Hva er historiene bak tallene? Vi ser bakover – og fremover – når Norad presenterer bistandsstatistikken for 2019.
19 mai. 2020

10:00 - 11:00

Legg til i kalender (ics)

Norad
Webinar via lenke

Utviklingsminister Dag-Inge Ulstein og klima- og miljøminister Sveinung Rotevatn møter Norads direktør Bård Vegar Solhjell på den digitale scenen for å diskutere resultater av bistanden og nye trender i utviklingsarbeidet. Statsminister Erna Solberg åpner arrangementet.

De siste tiårene har verden gjort store fremskritt. Andelen mennesker som lever i ekstrem fattigdom er halvert. 9 av 10 barn i verden går på skole. En rekke sykdommer er utryddet. Vaksineprogrammer har reddet millioner av barneliv. Barnedødeligheten er halvvert.

Samtidig viser koronaviruset med all tydelighet hvor nært verden er knyttet sammen. Verden står midt i håndteringen av en global helsekrise. Ifølge prognosene vil antallet mennesker som lever i ekstrem fattigdom øke dramatisk. Hvilke konsekvenser får det for verden – og for norsk bistand?

Webinaret strømmes åpent i Norads kanaler; via norad.no og Facebook.

Har du lyst til å stille spørsmål underveis? I så fall ber vi deg melde deg på via norad.no i forkant av webinaret. Kun de som er registrert, får – av tekniske årsaker – muligheten til å sende inn spørsmål og se innsendte spørsmål i feeden underveis. Alle påmeldte vil motta e-post med innlogging tirsdag morgen. 

Tall som teller: Slik blir norske bistandsmilliarder brukt
Se igjen lanseringen av bistandsstatistikken for 2019.

Hvorfor bistandsstatistikk?

Bistandsstatistikken danner et viktig beslutningsgrunnlag for den videre utformingen av norsk bistand. Statistikken gjør det også mulig å følge pengene og se hvilke resultater som er oppnådd. Sist, men ikke minst, bistandsstatistikken bidrar til åpenhet om offisielle pengestrømmer til utviklingsland.

Norad har ansvar for å kvalitetssikre den norske bistandsstatistikken. Norads statistikkportal strekker seg helt tilbake til 1960-tallet. 2019-tallene er tilgjengelig i portalen fra 19. mai.