Seminarvirksomhet i bistanden: Presentasjon av ny studie

23 apr. 2012

12:00 - 14:30

Legg til i kalender (ics)

Norad, Ruseløkkveien 26, Konferansesalen i 4. etasje

Ruseløkkveien 26, 0251 Oslo

Evalueringsavdelingen i Norad har fått gjennomført en studie som ser på de uønskede og utilsiktede virkningene av denne seminarvirksomheten. Velkommen til presentasjon av studien “Hunting for Per Diem – The Uses and Abuses of Travel Compensation in Three Developing Countries”.

  • Påmelding nederst på siden

Studien er gjennomført av Chr. Michelsens Institutt, og vil bli presentert på av Tina Søreide og Arne Tostensen. 

Program:

  • Innledning ved Avdelingsdirektør Marie Gaarder i Evalueringsavdelingen, Norad
  • Presentasjon av rapporten ved Tina Søreide og Arne Tostensen
  • Innlegg, via video, fra Rakesh Rajani, Twaweza, Tanzania
  • Innlegg ved Direktør Villa Kulild, Norad
  • Paneldebatt ledet av Kommunikasjonsdirektør Eva Bratholm: Deltakere i panelet: Fagdirektør Lise Stensrud i Norad, Seniorrådgiver Inge Herman Rydland fra UD og Kari Øyen, områdeleder for det sørlige Afrika i Kirkens Nødhjelp.

Formål og bakgrunn:

Formålet med studien er å kartlegge ulike virkninger av seminarvirksomhet i tre afrikanske land. Studien drøfter bl.a. hvorfor det arrangeres så mange seminarer og hvilken rolle de nasjonale myndighetene og giverne spiller for denne seminarvirksomheten. Utgifter til seminarer for planlegging og opplæring står ofte for en betydelig del av utgiftene i mange utviklingsprogram. 

Studien mener at mange seminarer kan være nyttige og gi relevant opplæring til offentlige ansatte og lokalbefolkningen. Fokus i studien er imidlertid på de uønskede og utilsiktede virkningene av seminarvirksomheten. Studien påpeker at den mest åpenbare og synlige virkningen av den bistandsfinansierte seminarvirksomheten er at den lett kan lede til misbruk av penger. 

  • Alle som melder seg på seminaret vil få tilsendt rapporten elektronisk fredag 20. April kl 1500. Rapporten har sperrefrist til mandag 23. April kl 1200.