BEGIN:VCALENDAR PRODID:-//Norad VERSION:2.0 METHOD:PUBLISH BEGIN:VEVENT DTSTART:20120423T120000 DTEND:20120423T143000 DTSTAMP:20211023T141254 LOCATION:Norad, Ruseløkkveien 26, Konferansesalen i 4. etasje, Ruseløkkveien 26, 0251 Oslo X-ALT-DESC;FMTTYPE=text/html:

Evalueringsavdelingen i Norad har fått gjennomført en studie som ser på de uønskede og utilsiktede virkningene av denne seminarvirksomheten. Velkommen til presentasjon av studien “Hunting for Per Diem – The Uses and Abuses of Travel Compensation in Three Developing Countries”.

Studien er gjennomført av Chr. Michelsens Institutt, og vil bli presentert på av Tina Søreide og Arne Tostensen. 

Program:

Formål og bakgrunn:

Formålet med studien er å kartlegge ulike virkninger av seminarvirksomhet i tre afrikanske land. Studien drøfter bl.a. hvorfor det arrangeres så mange seminarer og hvilken rolle de nasjonale myndighetene og giverne spiller for denne seminarvirksomheten. Utgifter til seminarer for planlegging og opplæring står ofte for en betydelig del av utgiftene i mange utviklingsprogram. 

Studien mener at mange seminarer kan være nyttige og gi relevant opplæring til offentlige ansatte og lokalbefolkningen. Fokus i studien er imidlertid på de uønskede og utilsiktede virkningene av seminarvirksomheten. Studien påpeker at den mest åpenbare og synlige virkningen av den bistandsfinansierte seminarvirksomheten er at den lett kan lede til misbruk av penger. 

Seminarvirksomhet i bistanden: Presentasjon av ny studie

SUMMARY:Seminarvirksomhet i bistanden: Presentasjon av ny studie END:VEVENT END:VCALENDAR