27.-28. juni arrangerer Norad på oppdrag for Klima- og miljødepartmentet, verdens største regnskogkonferanse i Oslo.

Verdens største regnskogkonferanse i Oslo

Oslo Tropical Forest Forum er det viktigste globale møtepunktet for klima- og regnskog. Over 500 aktivister, politikere og forskere kommer til Oslo 27.-28. juni når konferansen arrangeres for fjerde gang. Se hvor du kan møte dem.

Bevaring av tropisk skog kan utgjøre opp mot en tredjedel av utslippsreduksjonene som er nødvendige for å nå klimamålene i Paris-avtalen. I år er det ti år siden Norge lanserte det internasjonale klima- og skoginitiativet for å bidra til å redde verdens tropiske skoger.

- For ti år siden var innsatsen mot avskoging en ikke-sak i klimaspørsmålet.  Nå er dette helt i kjernen av de internasjonale klimaforhandlingene og oppnåelsen av FNs bærekraftsmål, sier klima- og miljøminister Ola Elvestuen i forkant av konferansen.

Konferansen har tre hovedtemaer; kampen mot internasjonal skogkriminalitet, beskyttelse av urfolk og andre miljøforkjempere, og produksjon av råvarer uten at det fører til avskoging.

Kom til Litteraturhuset 

Selv om konferansen 27. og 28. juni kun er for inviterte, er det likevel mulighet til å møte deltakerne i Oslo. 28. juni inviterer Norad, i samarbeid med Regnskogsfondet og Forum for miljø og utvikling, til etterfest på Litteraturhuset fra kl. 17 og utover.

Her blir det foredrag med blant andre forfulgte regnskogaktivister og klimajournalister, filmvisninger og mulighet til å svinge seg til brasilianske toner. Still klima- og miljøminister Ola Elvestuen spørsmål om Norges engasjement for regnskogen eller mingle med konferansedeltakere fra hele verden. Arrangementet er gratis. Se fullt program på Facebook-eventet, og meld gjerne ifra om din deltakelse.  

Møt frosken Norge

I forkant av konferansen avdukes frosken Norge ved Rådhuset i Oslo. Frosken som lever i regnskogen i Tanzania, ble oppdaget i 2013 og oppkalt etter Norge som takk for norsk innsats for å bevare regnskogen.

I anledning Oslo Tropical Forest Forum settes en installasjon av frosken opp ved siden av Rådhuset, og her blir den stående hele sommeren. Kom innom for eventyr, en pust i bakken eller rett og slett en selfie (#MøtFrosken).

Installasjonen avdukes mandag 25. juni kl. 12. Klima- og miljøministeren kommer, det samme gjør MGPjr-vinner Oselie. Stian fra Newton leder showet. Ta med matpakka eller barn med skoleferie for å overvære avdukingen. Arrangementet er gratis. Se fullt program på Facebook-eventet, og meld gjerne ifra om din deltakelse

Publisert 20.06.2018
Sist oppdatert 20.06.2018