Spør oss om bistandsstatistikken 2016

Torsdag 6. april offentliggjør Norad bistandsstatistikken for fjoråret. Send oss dine spørsmål om hvor eller til hva norsk bistand gikk på Twitter eller Facebook. Vi svarer mellom kl. 12.00-13.30.

Lurer du på hvor mye penger Norge ga i bistand i 2016? Hvilke land som mottok mest? Eller hva pengene gikk til?

Offisiell oversikt

Torsdag 6. april offentliggjøres den samlede statistikken som viser hva norske bistandskroner gikk til i 2016. Norsk bistandsstatistikk føres i henhold til OECDs regelverk for klassifisering.

Tallene blir publisert i Norads statistikkportal Norsk bistand i tall. Siden gir full oversikt over den offisielle, norske bistandsstatistikken fra 1960 fram til i fjor.

- Norsk bistand i tall bidrar til kunnskap om og åpenhet rundt norsk bistand. Statistikkportalen er et meget nyttig verktøy for de som ønsker å få en god oversikt over bistanden. Portalen er enkel å bruke, og gir muligheter til dypdykk ned i norsk bistandshistorie for alle som er interessert, sier fungerende underdirektør Geir Johansen i statistikkseksjonen i Norad.

Spørsmål og svar

Torsdag 6. april fra kl. 12.00-13.30 svarer statistikkseksjonen i Norad altså på dine bistandsspørsmål via Facebook og Twitter. Du kan sende oss spørsmålene dine allerede nå. Bruk emneknaggen #norskbistanditall på Twitter.

- Hva slags spørsmål kan dere besvare onsdag?

- Vi svarer gjerne på spørsmål om hvor bistanden går, hvor mye penger som er gått til hvilke land og formål. Ikke minst svarer vi på spørsmål om hvordan bruke statistikkportalen. Det blir spennende å se hvilke spørsmål folk har – vi gleder oss, sier Johansen.

Publisert 04.04.2017
Sist oppdatert 04.04.2017