Jørgen Madslien vant Daron 2016
Dette er Norges beste kodeknekker - Jørgen Madslien (22). Han var den første som knekket finalekoden på daron.no.
Foto: Privat

Dette er Norges beste kodeknekker

NTNU-student Jørgen Madslien (22) stakk av med seieren, og slo over 44.800 norske spillere i «Daron – Jakten på kunnskap».

Norads kunnskapsspill «Daron – Jakten på kunnskap» vekket et engasjement som overgikk alle forventninger. Jørgen Madslien var den aller første til å løse den vanskelige finaleoppgaven.

– Dette er helt sinnssykt, det føles helt uvirkelig at jeg har vunnet. Jeg har jobbet intenst med oppgaven, og var veldig nervøs for at jeg ikke var først da jeg endelig skjønte koden til slutt, sier Madslien.

Spillet tester Norges befolkning i deres kunnskap om norsk bistand i verden. Kodemaker Petter Amundsen har rollen som skurken som stjal hele det norske bistandsbudsjettet. Spilleren blir tatt med på en reise gjennom flere utviklingsland Norge gir bistand til, og må knekke svært tøffe koder for å få tilbake pengene.

– Jeg har definitivt lært mye om bistand gjennom spillet. I tillegg til at det har vært morsomme oppgaver, har jeg blitt overrasket over ting jeg har lært om f.eks barneekteskap og hvordan bistand hjelper. Det har inspirert meg til å ville lære mer, sier Madslien.

Nesten 45.000 har deltatt

Hele 44.800 nordmenn har tatt utfordringen siden 6. april. Bare 1100 klarte å løse alle oppgavene frem til finalen.

– Det er tydelig at spillet har engasjert mange, og vi er svært fornøyde med at så mange har tatt utfordringen. Samtidig har mange lært mye om hvordan norsk bistand bidrar til utdanning og jenters rett til skolegang, sier kommunikasjonsdirektør i Norad, Eva Bratholm.

Alle kan fortsette å spille

Det er på ingen måte «game over» selv om konkurransen er avgjort. Alle kodeknekkere som vil gi seg selv en real utfordring kan fortsatt bryne seg på den brutalt vanskelige finaleoppgaven.

Som vinner av «Daron – Jakten på kunnskap» mottar Jørgen Madslien et reisegavekort på en verdi at 25.000 kroner. 

– Det føles helt uvirkelig å ha vunnet så mye. Jeg kunne tenke meg å reise til Australia eller Oseania, eventuelt et sted i Afrika. Jeg har fått litt lyst til å lære mer om afrikanske land, så det er definitivt en mulighet, sier Madslien.

Spillet er tilgjengelig på daron.no.

Publisert 28.04.2016
Sist oppdatert 28.04.2016