Nobelprisvinner til Norad-konferansen

Liberias nylig gjenvalgte president, og en av årets fredsprisvinnere, Ellen Johnson Sirleaf, åpner Norad-konferansen 12. desember.

- Vi er glade for at president Ellen Johnson Sirleaf, har sagt ja til å delta på Norad-konferansen om bistand og konflikt. Vi ser frem til å lære av hennes erfaringer fra å fremme fred og forsoning i Liberia, og fra å få frem kvinneperspektivet i fredsprosesser, sier Norads direktør, Villa Kulild.

Ellen Johnson Sirleaf deler årets fredspris med Leymah Gbowee og Tawakkul Karman for deres ikke-voldelige kamp for kvinners sikkerhet og deres rett til full deltakelse i fredsbyggende arbeid.

Johnson Sirleaf ble historisk da hun i 2005 ble Afrikas første demokratisk valgte kvinnelige president. I kunngjøringen fra Nobelkomiteen blir hennes bidrag til å sikre fred i Liberia, fremme økonomisk og sosial utvikling og styrke kvinners stilling i hjemlandet etter innsettelsen i 2006 vektlagt.

Ellen Johnson Sirleaf ble nylig gjenvalgt som president i Liberia for en ny periode. Les mer om Johnson Sirleaf.

Andre deltakere er Emilia Pires, finansminister i Øst-Timor, miljø- og utviklingsminister Erik Solheim, forskere Mary B. Anderson (CDA Collaborative Learning Projects) og Stein Tønnesson (Universitetet i Uppsala og Prio), Asbjørn Wee i OECD DAC og Norads direktør Villa Kulild.

Påmelding: Meld deg på her.

Publisert 06.12.2011
Sist oppdatert 16.02.2015