Helle Thorning-Schmidt fra Redd Barna internasjonalt er Norad-konferansens hovedtaler.

Innledere til Norad-konferansen 2016

Her finner du informasjon om årets talere. Temaet er sivilsamfunnets fremtidige rolle i utviklingssamarbeid.

Børge Brende

Børge Brende har vært utenriksminister i regjeringen Erna Solberg siden stortingsvalget i 2013.

Brende ble valgt inn på Stortinget i 1997. Han har også vært miljøvernminister og nærings- og handelsminister i Bondeviks andre regjering.

Brende har lang fartstid innen utenrikspolitikk og arbeid for internasjonal utvikling. Han har blant annet vært direktør i Verdens økonomiske forum, generalsekretær i Norges Røde Kors og har ledet FNs kommisjon for bærekraftig utvikling (CSD).

Twitter: @borgebrende @NorwayMFA @Utenriksdept

Helle Thorning-Schmidt

Helle Thorning-Schmidt er generalsekretær i internasjonale Redd Barna, som kjemper for barns rettigheter og for at alle barn skal overleve, lære og være trygge. De har et særlig fokus på de mest marginaliserte barna, barn i fattige lokalsamfunn, og barn som bor i områder berørt av krig og konflikt. Organisasjonen arbeider i 120 land med både langsiktige programmer og humanitær bistand. Internasjonale Redd Barna er verdens ledende uavhengige organisasjon for barns rettigheter.

Helle Thorning-Schmidt har tidligere vært statsminister i Danmark. Hun har en mastergrad i statsvitenskap fra universitetet i København og en mastergrad i europeiske studier fra College of Europe i Belgia.

Twitter: @HelleThorning_S @save_children @ReddBarna 

Elhadj As Sy

Elhadj As Sy er generalsekretær for Det internasjonale forbundet for Røde Kors og Røde Halvmåne-foreninger (IFRC). Han har mer enn 25 års ledererfaring fra organisasjoner som UNICEF, UNAIDS og the Global Fund to Fight AIDS, Tuberculosis and Malaria.

Elhadj har en mastergrad fra University of Graz og er også uteksaminert fra Diplomatic Academy in Wien.

Twitter: @As_SyIFRC @Federation @rodekorsnorge

Kate Gilmore

Kate Gilmore er FNs visehøykommissær for menneskerettigheter ved Office of the High Commissioner for Human Rights (OHCHR). Tidligere har hun vært visegeneralsekretær og nestleder i United Nations Populations Fund (UNFPA).

Hun har også vært generalsekretær i Amnesty International i Australia og visegeneralsekretær i Amnesty International.
Kate Gilmore har mer enn 30 års erfaring fra strategisk ledelse i FN, offentlige myndigheter og fra sivilsamfunnsorganisasjoner. Hun har utdanning fra University of New England and University of Melbourne.

Twitter: @UNHumanRights

Degan Ali

Degan Ali er direktør for organisasjonen African Development Solutions (Adeso) som har hovedkontor i Nairobi. Organisasjonen jobber blant annet for å styrke lokalbaserte sivilsamfunnsorganisasjoner i Kenya, Somalia og Sør-Sudan. Degan Ali er aktiv i den globale diskusjonen om humanitær bistand. Hun har utdanning fra Trinity University. Avisa the Guardian har utpekt henne til en av de ti viktigste humanitære aktørene å følge på sosiale medier.

Twitter: @DeganAli @Adesoafrica

Rakesh Rajani

Rakesh Rajani er direktør for Civic Engagment and Government i Ford Foundation.

Rakesh Rajani har tidligere ledet den tanzanianske organisasjonen Twawaza (We can make it happen). Han har en mastergrad i teologiske studier fra Harvard University.

Twitter: @rakeshrajani @FordFoundation

Dan Banik

Dan Banik er professor i statsvitenskap og forskningsleder på Senter for utvikling og miljø, Universitetet i Oslo. Han er også tilknyttet Stanford University og China Agricultural University i Beijing.
Dan Banik forsker på fattigdom, ulikhet, bistandseffektivitet, sult og underernæring.

Twitter: @danbanik

Gry Larsen

Gry Larsen er generalsekretær i Care Norge. CARE er en global bistandsorganisasjon som jobber for kvinners rettigheter.  Gry Larsen har tidligere vært statssekretær i Utenriksdepartementet.

Twitter: @grylars1 @CARENorway 

Jon Lomøy

Jon Lomøy er direktør i Norad.

Han har tidligere vært leder for utviklingsavdelingen i OECD i Paris, og Norges ambassadør i Zambia og Tanzania. Lomøy har også vært avdelingsdirektør i Norad og Utenriksdepartementet. Han er utdannet samfunnsgeograf.

Twitter: @jon_lomoy

Publisert 16.11.2016
Sist oppdatert 16.11.2016