Møt Global Partnership for Education

Norad inviterer til presentasjon av GPEs modell på landnivå.
1 apr. 2019

9:00 - 10:00

Legg til i kalender (ics)

Norad
Møterom 1

Bygdøy allé 2, 0257 Oslo

Veibeskrivelse (google)
Til Norad 1. april kommer Margarita Focas Licht og Charles Tapp, henholdsvis Country Support Team Manager og External Relations Manager Global Partnership for Education (GPE), for å gi en presentasjon av GPEs modell på landnivå. 
 
Avdelingsdirektør Pauf Fife i Norad ønsker velkommen, før Licht gir et kvarters presentasjon av modellen. Det er satt av 40 minutter til diskusjon. Hele sesjonen avholdes på engelsk.
 
Det blir enkel servering.
 
Bakgrunn:

Global Partnership for Education (GPE) er det største globale utdanningsfondet. Fondet støtter opp om lands egne planer for grunnutdanning i lav- og mellominntektsland. En forutsetning for å få GPE-støtte er at partnerland prioriterer utdanning i sine nasjonalbudsjetter og sikrer tilbud for de mest marginaliserte.
 
GPE har strategier for å inkludere jenter, for å bedre kvalitet og for å sikre resultater. Etter Unicef er GPE Norges største avtalepartner på utdanningsområdet. I 2018 var norsk bidrag til GPE på NOK 690 millioner. Norge er tredje største giver til GPE etter EU og Storbritannia. For påfyllingsperioden 2018 – 2020 er det norske bidraget NOK 2,07 milliarder