Norad Policy Forum: Hva er «flyvende elver»  og «biotisk pumpe»?

Dette er begreper som den anerkjente brasilianske vitenskapsmannen Antonio Donato Nobre bruker i sin formidling av forskning på regnskogen.
27 nov. 2019

9:00 - 10:15

Legg til i kalender (ics)

Norad
Informasjonssenteret

Bygdøy allé 2, 0257 Oslo

Veibeskrivelse (google)

Den 27. november kommer han til Norads Policy Forum. Nobre skal snakke om regnskogens funksjon som klimaregulator og produsent og distributør av nedbør gjennom begrepene «flyvende elver» og «biotisk pumpe». Han vil også komme inn på hvor viktig disse fenomenene er for å trygge vanntilførselen til Latin-Amerikas viktigste landbruksområder.

Nobre er en brasiliansk vitenskapsmann og verdsatt vitenskapsformidler som har forsket på Amazonas-skogen og klima i flere tiår. Gjennom 20 år drev han feltstudier i Amazonas som forsker ved INPA, Det nasjonale instituttet for Amazonasforskning og jobbet deretter 16 år  ved INPE, Brasils romforskningsinstitutt.

Antonio Donato Nobre sier at «visdom ikke kan oppnås uten kunnskap, og at retten til å vite burde ansees som en fundamental menneskerettighet». Hans rapport The Future Climate of Amazonia ble publisert i 2014 under den store tørken som rammet São Paulo og har fått stor utbredelse.

På Norad Policy Forum får vi nå anledning til å møte ham. Han holder en presentasjon og blir intervjuet av Eva Bratholm.

Det blir også anledning til å stille spørsmål.