Norsk lansering av FNs flaggskiprapport om funksjonsnedsettelser og utvikling

FNs første flaggskiprapport om funksjonsnedsettelser og utvikling presenteres i Norge. Deretter følger en presentasjon av en ny levekårsundersøkelse fra Malawi.
29 mai. 2019

10:00 - 12:00

Legg til i kalender (ics)

Norad
Informasjonssenteret

Bygdøy allé 2, 0257 Oslo

Veibeskrivelse (google)
Norad og Atlas-alliansen inviterer til norsk lansering av FNs flaggskiprapport Realization of the Sustainable Development Goals by, for and with Persons with Disabilities.
 
Rapporten som ble offentliggjort i desember 2018, er den første flaggskiprapporten på funksjonsnedsettelser og utvikling. Hovedtema for denne rapporten er hvordan bærekraftsmålene kan oppnås av, for og med personer med funksjonsnedsettelser.
 
Etter rapportlanseringen, følger en presentasjon av ny levekårsundersøkelse blant funksjonshemmede i Malawi. Det er mulig å delta på bare en av presentasjonene eller begge. 
 
Det serveres kaffe og boller. 

Program

Rapportlansering – 12.00-13.00

 • Velkommen ved Jon Lomøy, direktør i Norad

 • Introduksjon ved Lilly Ann Elvestad, styreleder i Atlas-alliansen

 • Hilsen fra FN, ved Daniela Bas, direktør i UN DESA

 • Presentasjon – FNs flaggskiprapport på fem minutter

 • Utviklingsminister Dag-Inge Ulstein kommenterer rapporten og Norges satsing på målet om å ikke etterlate noen (Leave No One Behind)

 • Samtale: Norge, FN og rapporter; Hva betyr rapporten? Hva skal til for at den blir viktig?
  Samtale mellom statsråd Dag-Inge Ulstein, Lars Ødegård fra Norsk Handikapforbund og to av Norges største FN-profiler; Jan Egeland og Hilde Frafjord Johnsson.

 • Kommentarer fra organisasjoner: Dette betyr rapporten for oss
  Ved generalsekretær i Redd Barna, Birgitte Lange, generalsekretær i Unicef, Camilla Viken 

Møteleder er Andrew P. Kroglund.

Seminaret blir tegnspråktolket

Presentasjon av levekårsundersøkelse fra Malawi – 13.10-14.00

I etterkant av rapportlanseringen, følger en presentasjon av den nye levekårsundersøkelsen blant personer med funksjonsnedsettelser i Malawi. Studien ble avsluttet i desember 2018 og er en av en rekke lignende undersøkelser som SINTEF har gjennomført for Atlas-alliansen. En tilsvarende studie ble gjort i Malawi i 2004.

Arne H. Eide, SINTEF, presenterer de viktigste resultatene fra den nye undersøkelsen og viser endringer siden forrige undersøkelse.