Status for nyorienteringen av Norads støtte til sivilt samfunn

Norad vil bruke mer tid før vi konkluderer om eventuelle endringer i støtten til sivilt samfunn.

Nyorienteringen:

Formålet er å gi Norad et bedre vurderingsgrunnlag for tilskuddsordningen til sivilt samfunn. Arbeidet skal bidra til å øke kostnadseffektiviteten, kvaliteten og resultatoppnåelsen av støtten.

Allerede nå går Norad likevel inn for å styrke landinnretningen under dagens ordning, og legger opp til en mer landspesifikk dialog med organisasjonene.

Nyorientering

Norad har hatt flere møter med organisasjonene i 2012 og 2013 på bakgrunn av et diskusjonsnotat.

Norad har også bedt om bidrag til utarbeidelse av sivilsamfunnsnotater for Sør Sudan, Uganda, Tanzania og Vietnam, og har mottatt mange gode innspill fra organisasjonene.

Mange organisasjoner legger ned mye arbeid i gode kontekstanalyser, og Norad ser at det vil være behov for å diskutere prioriteringer innenfor et land med hver enkelt organisasjon. Dette skal følges opp i forbindelse med tjenestereiser.

Mer tid

Norad har behov for noe mer tid for å komme fram til et format på sivilsamfunnsnotatene for de ulike landene. Formålet er å gjøre dem til brukbare verktøy og utgangspunkt for dialog om støtten gjennom norske organisasjoner og deres partnere i utviklingslandene.

Det er ikke gjort endringer i Norads regelverk for støtte til sivilsamfunnsaktører som følge av spørsmålene som er reist i diskusjonsnotatet..

Dersom endringer i regelverk for støtte til sivilsamfunnsaktører skulle bli aktuelt vil Norad informere organisasjonene i god tid.

Publisert 15.05.2013
Sist oppdatert 16.02.2015