BEGIN:VCALENDAR PRODID:-//Norad VERSION:2.0 METHOD:PUBLISH BEGIN:VEVENT DTSTART:20130606T130000 DTEND:20130606T141500 DTSTAMP:20230926T213756 LOCATION:Utviklingshuset (Brynjulf Bulls plass 2), Brynjulf Bulls plass 2, oslo X-ALT-DESC;FMTTYPE=text/html:

Hvert år trekker Evalueringsavdelingen ut noen generelle erfaringer fra fjorårets evalueringer, som vi tror er av allmenn interesse. I året som gikk så vi blant annet på godtgjørelse ved deltakelse på kurs og seminar, som utgjør en viktig del av mange bistandstiltak. Evalueringsdirektør Tale Kvalvaag spør om kapasitetsbygging, som ofte innebærer å sende mange ansatte på seminar, er i ferd med å bli en ny «hvit elefant» i bistandsarbeidet.

Virker evalueringene?

Vi legger også oss selv under lupen. Uavhengige evalueringer skal bidra til bedre bistand gjennom læring og forbedring, og ved å holde bistandsforvaltningen ansvarlig. Men virker evalueringene?

Det hjelper ikke om en evaluering er god, om den bare legges i skuffen. Fagdirektør Øyvind Eggen ser på hvordan evalueringene kan bidra til å gi et svar på spørsmålet som stilles i offentlig debatt: Virker bistand?

Årsrapporten og presentasjonene blir kommentert av Norads direktør, Utenriksdepartementet, forskning og sivilsamfunnsorganisasjoner.

Årsrapporten, som også presenterer hovedtrekk i evalueringene gjennomført i fjor, publiseres på www.norad.no/evaluering 6. juni. 

Program:

1. Faglig introduksjon


2. Overlevering av årsrapporten til Utenriksdepartementet

3. Kommentar/respons

Det vil være enkel servering.

Velkommen!

Presentasjon av årsrapporten fra Norads evalueringsavdeling

SUMMARY:Presentasjon av årsrapporten fra Norads evalueringsavdeling END:VEVENT END:VCALENDAR