Aktuelt

Fra NM i bistand-reise i 2014 (vinnere 2013)

Denne uken:

Lager global ungdomskampanje i Oslo

Kampanjen skal sørge for at ungdoms seksuelle og reproduktive helse og rettigheter, og målet om en gang for alle å stoppe spredningen av hiv, får en sentral plass når nye internasjonale utviklingsmål skal vedtas til høsten.

Mann går i en ruin. Gravemaskin i bakgrunnen. Haiti.

Ny evaluering:

- Usikker langtidseffekt av Norges Haiti-innsats

På dagen fem år etter jordskjelvet i Haiti foreligger den første evalueringen av norsk innsats i landet.

Kailash Satyarthi

Se igjen:

Oppsummering av Norad-konferansen 2014

På Norad-konferansen 2014 var temaet menneskerettigheter og demokrati. Se hele konferansen igjen.

Gå til www.noradbloggen.no

Fakta om norsk bistand

Bli kjent med norsk bistand

En av Norads hovedoppgaver er å gi kvalitetssikret og oppdatert informasjon om norsk bistand. Her finner du fakta om norsk bistand: mål og begrunnelser, vårt samarbeid med land og partnere, informasjon om viktige tema og sektorer vi arbeider innenfor samt all norsk bistandsstatistikk fra 1960 og fram til i dag.

en gruppe kvinner i Bangladesh

Bistandsresultater?

Bistanden virker - men ikke godt nok. Det var konklusjonen da Norad gav ut sin første resultatrapport i 2007. I vår nye resultatportal finner du eksempler på hva norsk bistand har bidratt til over hele verden

link
norad_foto_landssider

Her går norsk bistand

Latin-Amerikas økonomiske motor, Brasil, var det landet som fikk mest norsk bistand i 2010. Nummer to og tre var Tanzania og Afghanistan. Landsidene gir en oversikt over Norges samarbeid med 36 av de 113 landene som mottok bilateral bistand i fjor.

link
statistikkportalen

Statistikk over all norsk bistand

Norsk bistand i tall gir deg enkel tilgang til all offisiell, norsk bistandsstatistikk fra 1960 til i dag. Velg selv hvilket innhold og omfang du ønsker rapport for, og få tallene ut som kart, grafer og tabeller.

link
Portrett av ei ung jente.

Hvordan vi gjør det

Hvorfor er bistand til utdanning sentral i norsk utviklingssamarbeid? Hva er status for helsetusenårsmålene? Vi har laget temasider som tar opp de viktigste innsatsene innenfor norsk utviklingssamarbeid.

link
To menn sitter på bakken og prater.

Hvorfor vi gjør det

Vi gir deg fakta om hvordan norsk bistand er organisert, hovedmålsetninger for utviklingssamarbeid og informasjon om samarbeidspartnere.

link

arrangementskalender

04/02/2015

Resultatmåling

Avdeling for sivilt samfunn ønsker å styrke resultatmåling i tilskuddsforvaltningen, og arrangerer informasjonsmøte for inviterte organisasjoner.

Bistandsaktuelt

Zahra district, bilbombe Hom i slutten av oktober FOTO:EPA/ STR

Beinhard kamp om utviklings-kroner

Helen Clark reiser verden rundt og snakker om viktigheten av å forhindre katastrofe og konflikt. Midt i de verste humanitære krisene i dette århundre. – 2015 blir et avgjørende år for utvikling, sier sjefen for FNs utviklingsprogram UNDP.