Aktuelt

Sabre Awards

Sabre Awards:

Norad-kampanje til topps internasjonalt

Norads kampanjeside gjenfødt.no er kåret til «verdens beste kommunikasjonskampanje».

lesesal Indonesia

Utdanning for utvikling:

- Norske fagmiljøer er viktige for utdanningssatsingen

Det var statssekretær Morten Høglunds klare melding på et seminar om Utdanning for utvikling på Høgskolen i Oslo og Akershus.

Paraply

Evaluering:

Er paraplyer den beste modellen i fremtidens bistand?

Paraply- og nettverksorganisasjoner er et fordyrende mellomledd i bistanden, men bidrar også positivt til blant annet økt kapasitet i organisasjoner i utviklingsland, viser ny evaluering.

Gå til www.noradbloggen.no

Fakta om norsk bistand

Bli kjent med norsk bistand

En av Norads hovedoppgaver er å gi kvalitetssikret og oppdatert informasjon om norsk bistand. Her finner du fakta om norsk bistand: mål og begrunnelser, vårt samarbeid med land og partnere, informasjon om viktige tema og sektorer vi arbeider innenfor samt all norsk bistandsstatistikk fra 1960 og fram til i dag.

en gruppe kvinner i Bangladesh

Bistandsresultater?

Bistanden virker - men ikke godt nok. Det var konklusjonen da Norad gav ut sin første resultatrapport i 2007. I vår nye resultatportal finner du eksempler på hva norsk bistand har bidratt til over hele verden

link
norad_foto_landssider

Her går norsk bistand

Latin-Amerikas økonomiske motor, Brasil, var det landet som fikk mest norsk bistand i 2010. Nummer to og tre var Tanzania og Afghanistan. Landsidene gir en oversikt over Norges samarbeid med 36 av de 113 landene som mottok bilateral bistand i fjor.

link
statistikkportalen

Statistikk over all norsk bistand

Norsk bistand i tall gir deg enkel tilgang til all offisiell, norsk bistandsstatistikk fra 1960 til i dag. Velg selv hvilket innhold og omfang du ønsker rapport for, og få tallene ut som kart, grafer og tabeller.

link
Portrett av ei ung jente.

Hvordan vi gjør det

Hvorfor er bistand til utdanning sentral i norsk utviklingssamarbeid? Hva er status for helsetusenårsmålene? Vi har laget temasider som tar opp de viktigste innsatsene innenfor norsk utviklingssamarbeid.

link
To menn sitter på bakken og prater.

Hvorfor vi gjør det

Vi gir deg fakta om hvordan norsk bistand er organisert, hovedmålsetninger for utviklingssamarbeid og informasjon om samarbeidspartnere.

link

Bistandsaktuelt

kamerun

Mennene som ikke vil gå

Presidenten i Burkina Faso har takket for seg – etter 27 år. Han forlater et celebert selskap av menn som nekter å gi fra seg makten. Her er listen over Afrikas lengst-sittende presidenter. Tilsammen har de vært presidenter i 329 år.