Aktuelt

Regnskog i Indonesia

Ny rapport:

Klima + vekst = sant

Det er ingen motsetning mellom klimahensyn og økonomisk vekst. Det viser en ny internasjonal rapport som ble lagt fram tirsdag

Skatteparadis

TaxCapDev:

Skatteparadis skader veksten i fattige land

Investeringer i skatteparadis bidrar til å svekke utviklingsland økonomisk og utviklingsmessig. Samtidig viser den vestlige verden liten vilje til endring. Dette er blant de nye hovedfunnene i forskningsprogrammet Tax havens, capital flow and the developing countries (TaxCapDev) som Norad finansierer.

selvmord_WHO

Ny WHO-rapport om selvmord:

Hvert 40. sekund tar en person sitt eget liv

Selvmord er et globalt problem. For unge mennesker er selvmord den nest største dødsårsaken, viser en ny rapport fra Verdens Helseorganisasjon (WHO). 

Gå til www.noradbloggen.no

Fakta om norsk bistand

Bli kjent med norsk bistand

En av Norads hovedoppgaver er å gi kvalitetssikret og oppdatert informasjon om norsk bistand. Her finner du fakta om norsk bistand: mål og begrunnelser, vårt samarbeid med land og partnere, informasjon om viktige tema og sektorer vi arbeider innenfor samt all norsk bistandsstatistikk fra 1960 og fram til i dag.

en gruppe kvinner i Bangladesh

Bistandsresultater?

Bistanden virker - men ikke godt nok. Det var konklusjonen da Norad gav ut sin første resultatrapport i 2007. I vår nye resultatportal finner du eksempler på hva norsk bistand har bidratt til over hele verden

link
norad_foto_landssider

Her går norsk bistand

Latin-Amerikas økonomiske motor, Brasil, var det landet som fikk mest norsk bistand i 2010. Nummer to og tre var Tanzania og Afghanistan. Landsidene gir en oversikt over Norges samarbeid med 36 av de 113 landene som mottok bilateral bistand i fjor.

link
statistikkportalen

Statistikk over all norsk bistand

Norsk bistand i tall gir deg enkel tilgang til all offisiell, norsk bistandsstatistikk fra 1960 til i dag. Velg selv hvilket innhold og omfang du ønsker rapport for, og få tallene ut som kart, grafer og tabeller.

link
Portrett av ei ung jente.

Hvordan vi gjør det

Hvorfor er bistand til utdanning sentral i norsk utviklingssamarbeid? Hva er status for helsetusenårsmålene? Vi har laget temasider som tar opp de viktigste innsatsene innenfor norsk utviklingssamarbeid.

link
To menn sitter på bakken og prater.

Hvorfor vi gjør det

Vi gir deg fakta om hvordan norsk bistand er organisert, hovedmålsetninger for utviklingssamarbeid og informasjon om samarbeidspartnere.

link

Arrangementskalender

Kronprins Haakon, Norads direktør Villa Kulild og Ellen Johnson Sirleaf

Velkommen til Norad i 2013

Det er for tiden ingen utlyste arrangement.

Alle seminar og arrangement kunngjøres fortløpende i vår arrangementskalender. Du kan også holde deg oppdatert ved å abonnere på vår RSS-feed.

Velkommen!

Bistandsaktuelt

SalvaKiir-NTB-Scanpix

Sør-Sudan kaster ut internasjonale hjelpearbeidere

Midt i en gigantisk humanitær krise krever regjeringen i Sør-Sudan at hjelpeorganisasjonene sparker internasjonalt ansatte. – Dette kan i verste fall lamme nødhjelpsinnsatsen, sier Norsk Folkehjelps generalsekretær Liv Tørres. Kirkens Nødhjelp karakteriserer situasjonen som svært uoversiktelig.