Aktuelt

Kailash Satyarthi

Se igjen:

Oppsummering av Norad-konferansen 2014

På Norad-konferansen 2014 var temaet menneskerettigheter og demokrati. Se hele konferansen igjen.

Indonesia_valg_65

Resultatrapport 2014:

Bistand til rettigheter og demokrati gir resultater

Norads resultatrapport for 2014 viser at Norge har bidratt til å beskytte minoriteter, støtte til frie medier og avholde valg, i en verden der menneskerettigheter og demokrati er under press.

Norad-konferansen 2014 - Paneldebatt

Norad-konferansen:

Globale utfordringer: Har vi de virkemidlene vi trenger?

Under Norad-konferansen 2014 møttes utenriksminister Børge Brende, Nobels fredsprisvinner Kailash Satyarthi, UNDP-leder Helen Clark og FNs visekommissær for menneskerettigheter, Flavia Pansieri til samtale om menneskerettigheter.

Gå til www.noradbloggen.no

Fakta om norsk bistand

Bli kjent med norsk bistand

En av Norads hovedoppgaver er å gi kvalitetssikret og oppdatert informasjon om norsk bistand. Her finner du fakta om norsk bistand: mål og begrunnelser, vårt samarbeid med land og partnere, informasjon om viktige tema og sektorer vi arbeider innenfor samt all norsk bistandsstatistikk fra 1960 og fram til i dag.

en gruppe kvinner i Bangladesh

Bistandsresultater?

Bistanden virker - men ikke godt nok. Det var konklusjonen da Norad gav ut sin første resultatrapport i 2007. I vår nye resultatportal finner du eksempler på hva norsk bistand har bidratt til over hele verden

link
norad_foto_landssider

Her går norsk bistand

Latin-Amerikas økonomiske motor, Brasil, var det landet som fikk mest norsk bistand i 2010. Nummer to og tre var Tanzania og Afghanistan. Landsidene gir en oversikt over Norges samarbeid med 36 av de 113 landene som mottok bilateral bistand i fjor.

link
statistikkportalen

Statistikk over all norsk bistand

Norsk bistand i tall gir deg enkel tilgang til all offisiell, norsk bistandsstatistikk fra 1960 til i dag. Velg selv hvilket innhold og omfang du ønsker rapport for, og få tallene ut som kart, grafer og tabeller.

link
Portrett av ei ung jente.

Hvordan vi gjør det

Hvorfor er bistand til utdanning sentral i norsk utviklingssamarbeid? Hva er status for helsetusenårsmålene? Vi har laget temasider som tar opp de viktigste innsatsene innenfor norsk utviklingssamarbeid.

link
To menn sitter på bakken og prater.

Hvorfor vi gjør det

Vi gir deg fakta om hvordan norsk bistand er organisert, hovedmålsetninger for utviklingssamarbeid og informasjon om samarbeidspartnere.

link

Bistandsaktuelt

brasil_br163_06

De drømmer om asfalt gjennom regnskogen

I regntida har de en farlig jobb, lastebilsjåførene som frakter Brasils enorme naturrikdommer på «Dødsveien» gjennom Amazonas. De frykter skader og økonomisk ruin, dersom ulykken rammer. Nå vil myndighetene investere milliarder for å skaffe dem asfalt gjennom regnskogen. Men miljøvernere frykter konsekvensene.