Per Fredrik Pharo
Foto: Nadia Frantsen

Per Fredrik Pharo er ny avdelingsdirektør Klima og miljø i Norad

Per Fredrik Pharo er ansatt som ny avdelingsdirektør til Norads avdeling for Klima og miljø.  Han kommer fra stillingen som avdelingsdirektør for Norads avdeling for Partnerskap og omfordeling.

– Blant mange godt kvalifiserte søkere var han den sterkeste kandidaten, sier Bård Vegar Solhjell, direktør i Norad.

– Pharo har i over et tiår ledet Klima- og skogsatsingen i KLD, og gjennom det arbeidet tett med både skog, mat og bredere natur- og skogrelaterte tema. Han har gjennom dette både hatt ansvar for å utvikle et fagfelt og forvalte store tilskudd. Han hadde permisjon et år for å skrive den såkalte FOLU-rapporten, som er et tungt faglig produkt som så på sammenhengene mellom matsystemer, energi og arealbruk i arbeidet med å avskaffe fattigdom og å håndtere klima- og naturkrisa.

- Gjennom arbeidet i Norad og samarbeidet med Norad da han ledet klima- og skogsatsinga i KLD, kjenner Per Fredrik også Norad og forvaltningen godt, og har erfaring med å jobbe tett med begge departementene Norad forvalter tilskudd på vegne av.

Pharo har også erfaring fra Forsvarsdepartementet, forskning og privat næringsliv.

– Jeg har hatt en fantastisk tid i avdeling for partnerskap og omfordeling, og nå gleder jeg meg virkelig til å ta fatt på andre viktige og utfordrende oppgaver i avdeling for klima og miljø, og samtidig bidra til at Norad som helhet leverer best mulig på oppdragene fra Utenriksdepartementet og Klima- og miljødepartementet, sier Per Fredrik Pharo.

Per Fredrik Pharo tiltrer stillinga som direktør for avdeling for Klima og miljø 1.september.

 

Publisert 04.07.2023
Sist oppdatert 04.07.2023