Søk støtte til en slager du også!

«Africa for Norway» er ute med ny veldedighetslåt. Musikkvideoen som går som en farsott på internett, er finansiert gjennom Norads informasjonsstøtte.

Kampanjen «Radi-aid» handler om å samle inn varme og radiatorer til frosne nordmenn, men bak den ligger et litt annet budskap. Nemlig et ønske om at det skal være bedre informasjon på skoler og medier om hva som foregår i verden. At medier må vise respekt og at pengeinnsamlinger skal ikke basere seg på forenklede stereotyper.

Til sist vil initiativtakerne sette fokus på at et reelt behov, og ikke bare «gode intensjoner», må ligge bak bistandsprosjekter.

Videoen er en parodi på julesangen «Do they know it’s Christmas?» , og er laget av Studentenes og Akademikerens Internasjonale Hjelpefond (SAIH) sammen med deres partnere i Sør-Afrika. Videoen er blitt finansiert gjennom Norads informasjonsstøtte.

Se videoen alle snakker om: «Africa for Norway» går sin seiersgang kloden rundt.

Ønsker debatt

Informasjonsstøtten skal gå til frivillige organisasjoner, lag og institusjoner i hele Norge som vil arbeide med folkeopplysning og stimulere til debatt om utviklingsspørsmål i Norge.

- Vi ønsker å støtte kreative tiltak som når nye grupper rundt i Norge, og som utfordrer vårt eget verdenssyn, sier underdirektør Vigdis Halvorsen i avdelingen for sivilt samfunn i Norad.

- Norad jobber i hovedsak for å sørge for at norsk bistand når fram dit den skal, men vi oppfordrer også den norske befolkningen til å stille kritiske spørsmål og debattere hvordan vi kan utrydde fattigdom i verden, forteller Halvorsen.

Informasjonsstøtte

Informasjonsstøtten forvaltes av Norad og går til mer enn 70 organisasjoner hvert år. Støtten skal fremme kritisk debatt og øke kunnskap om sentrale og aktuelle nord/sør-spørsmål.

Musikkvideoen til «Africa for Norway» har på to dager blitt sett av 270.000 mennesker og fått omtale i flere internasjonale medier.

- Vi vurderer alltid nøye potensialet til prosjektene vi støtter, men det er vanskelig å forutsi hvor stor suksess slike prosjekter har før de er ferdig. Her har SAIH og Operasjon Dagsverk (OD) truffet blink, sier Halvorsen.

Søk støtte du òg

«Africa for Norway» har fått støtte over informasjonsstøtten. Nå kan du òg søke tilskudd for å virkeliggjøre ditt prosjekt. Støtten har tre ulike avtaletyper, og nå er det ny søknadsrunde for enkeltstøtte. Søknadsfristen er 9. januar neste år.

Mer informasjon om hvem som kan søke og retningslinjer finner du her på norad.no/tilskudd .

Se hvilke tiltak som fikk støtte til enkelttiltak i 2012 .

 

Publisert 20.11.2012
Sist oppdatert 16.02.2015