Skaper engasjement for skog med humor og musikk

Norges klima- og skoginitiativ blir i år formidlet som tropisk house-musikk.

Norge er verdensledere på bevaring av tropisk regnskog. I tillegg er norsk tropisk house-musikk blitt en av Norges store kulturelle eksportvarer.

- Vi så en mulighet til å fortelle historien om regnskogen på en måte som vi ikke har gjort før, sier Norads kommunikasjonsdirektør Eva Bratholm.

Norad har engasjert komikerne Odd Magnus Williamson og Henrik Thodesen til å gi Norges klima- og skogsatsing en ny humoristisk og musikalsk vri.

- Mange kampanjer om klima og regnskog er litt dommedagspreget, og det er jo et tema med mange problemstillinger. Vi håper derfor at humor og musikk bedre kan belyse de viktige tiltakene for å stoppe avskoging, sier Bratholm.

Komikere lager musikk-duo for anledningen

Thodesen og Williamson har skapt karakterene Rein Egerberg og Dagfinn Dreggstadnesmoen, som utgjør den fiktive musikkgruppen R.E.D.D.

- Det er et ubehagelig spørsmål, men vi er nødt til å stille det: Hva skal Kygo gjøre hvis den tropiske regnskogen blir borte? spøker Willamson og Thodensen.

R.E.D.D. er redde for at tropisk house-sjangeren forsvinner dersom vi ikke tar vare på våre tropiske skoger.

De har derfor laget en låt for å spre budskapet om hvor viktig det er å bevare regnskogen, men de er så nedstemte at de ikke greier å fullføre. Budskapet er: «Stopp avskoging, redd tropisk house».

Læring via spill

Publikum blir ledet til et spill der de skal mikse sammen refrenget til låta «Save Tropical House». Ved å svare på kunnskapsspørsmål om regnskogen får de tilgang til nye lyder som de kan mikse inn i låta.

Lokale instrumenter og dyrelyder er blant elementene spilleren kan mikse inn i refrenget.

- Hva som er god musikk, god humor eller et godt spill er selvsagt subjektivt. Men vi tror likevel det vil få bredere appell enn faglige rapporter for folk flest. Vi har brukt spillgrepet i tidligere informasjonssatsinger med gode resultater, sier Bratholm.

Save Tropical House - Teaser for musikkvideo
Blir du DJ-en som mikser det beste droppet i Norads tropiske house-låt?
Publisert 24.05.2017
Sist oppdatert 24.05.2017