Mina Gerhardsen ny kommunikasjonsdirektør i Norad

Mina Gerhardsen er ny kommunikasjonsdirektør i Norad. Hun tiltrer stillingen 2. januar 2018.

- Samfunnsoppdraget Norad har, er interessant og viktig. Det å være en del av teamet som skal være med å gi et godt kunnskapsgrunnlag for viktige beslutninger om Norges internasjonale bidrag, var min motivasjon for å søke stillingen, forteller Gerhardsen.

Ny i byråkratiet

Mina Gerhardsen (42) kommer fra jobben som generalsekretær i Actis, en paraplyorganisasjon på rusfeltet. Hun har blant annet bakgrunn som journalist, informasjonsarbeid i Røde Kors og statssekretær ved statsministerens kontor og kulturdepartementet under Stoltenberg II-regjeringen.

Av utdannelse har hun blant annet hovedfag i samfunnsgeografi fra Universitetet i Oslo og journalistikk fra University of Queensland (Australia). Hun har også hovedfag i pedagogikk (Oslo).

- Det spennende med en ny jobb er jo kombinasjonen av å lære mye nytt og å få brukt det du allerede kan på nye måter. Jeg har vært innom media, politikk og organisasjon før, men dette er første gang jeg skal jobbe som byråkrat. Det blir interessant.

Tiltrer i 2018

Norad mottok 72 søknader da stillingen som kommunikasjonsdirektør ble utlyst.

- Vi har hatt en grundig og god ansettelsesprosess, og jeg er overbevist om at vi har fått en svært dyktig kommunikasjonsdirektør som vil lede Norads kommunikasjonsoppdrag på en glimrende måte, sier Norads direktør, Jon Lomøy.

Gerhardsen tiltrer over nyttår.

- Min plan er å komme på jobb med et veldig åpent sinn og stor lærelyst. Kommunikasjonsavdelingen skal jobbe med hele feltet, så det blir nødvendig å kjenne alle temaer. Jeg skal også være forsiktig med noen programerklæring for oppgaver jeg skal gå løs på, men målet er jo å jobbe sammen med resten av avdelingen og utvikle kommunikasjonsarbeidet videre, sier Gerhardsen, og avslutter:

- Norad har høye målsettinger om å nå fram til folket med kunnskap om utviklingsutfordringer og bistand. Det er en stor ambisjon. Jeg gleder meg til å jobbe for å nå dette sammen med kollegaene på feltet.

Publisert 21.09.2017
Sist oppdatert 21.09.2017