Bli med på en nattevandring utenom det vanlige, for å vise at verden sammen kan klare det "umulige".

Vi gjør det umulige mulig

Verdens land har satt seg store mål. Vi inviterer til tur for å vise hva mennesker kan få til i samarbeid.

Vil du være med og lyssette Gaustatoppen?

Sammen med Turistforeningen og Tinn kommune arrangerer vi Opplysningsløypa, verdens vakreste nattevandring 17. september .

Norges første lysvandring opp Gaustatoppen blir en unik naturopplevelse. Den har også et viktig budskap i bunn, nemlig FNs bærekraftsmål.

Se også:

Bærekraftsmål, sier du?

Da FN erstattet tusenårsmålene med de nye bærekraftsmålene i 2015 var verden kommet langt.

Ekstrem fattigdom var blitt halvert. Ni av ti barn i verden går nå på skole. Millioner av malaria- og hiv/aids-relaterte dødsfall har blitt avverget.

Samtidig gjenstår det fortsatt et godt stykke arbeid før vi er helt i mål – før det umulige blir mulig.

På stien oppover Gaustatoppen blir det satt opp 17 lyssatte stopp underveis. De representerer hvert av FNs bærekraftsmål. Vi går sammen oppover mot toppen, og tar inn verdens viktigste oppgaver i vår tid.

Hvorfor gjør vi dette?

FNs 17 bærekraftsmål er den globale arbeidsplanen for å utrydde fattigdom, bekjempe ulikhet og bremse klimaendringene innen 2030.

Målene handler om å ta vare på behovene til oss som lever i dag, uten å ødelegge framtidige generasjoners muligheter til å dekke sine.

Vi i Norad jobber for at flest mulig nordmenn skal vite om disse målene, om hva som har blitt gjort for å nå dem, og om hva som gjenstår.

Mange tror det er en umulig oppgave å nå målene. Noen mener kanskje også at det er umulig å lyssette Gaustatoppen om kvelden? Det er det ikke. Vi skal få det til sammen.

Unik lysinstallasjon på toppen

På den 4,4 kilometer lange fjellstien kan turgåere både nyte den fantastiske naturen i spesielle omgivelser, og samtidig bli kjent med FNs bærekraftsmål.

Det endelige målet for kvelden er selvsagt å nå toppen av Gaustatoppen – der vil vi tenne en lysvarde, som et symbol på håp som representerer hvert av bærekraftsmålene.

Bli med på tur, og gjør det umulige mulig!

Publisert 18.08.2016
Sist oppdatert 18.08.2016