Mange innspill til oppfølging av FNs bærekraftsmål

Norad mottok 21 innspill fra sivilt samfunn, næringsliv og akademia til Norges rapport til FN om oppfølging av Agenda 2030 og bærekraftsmålene.

Innspillene kom fra blant andre allianser som Forum for utvikling som representerer mer enn 50 norske organisasjoner, interesseorganisasjoner som LNU, NHO og Unio, og virksomheter som Kirkens Nødhjelp, Norges Røde Kors, Kvekerhjelpen og Senter for samiske studier ved UiT Norges arktiske universitet.

- Vi ønsker å takke alle bidragsytere for innspillene. Et bredt partnerskap med blant annet sivilt samfunn, næringsliv og akademia blir helt nødvendig for å nå bærekraftsmålene, både nasjonalt og internasjonalt, sier Norads direktør Jon Lomøy.

Norad har på vegne av Utenriksdepartementet (UD) samlet inn innspill til Norges rapport til FN om oppfølging av Agenda 2030 og bærekraftsmålene på det utenriks- og utviklingspolitiske feltet fra sivilt samfunn, næringsliv og akademia.

- Alle gode krefter trengs for å finne løsninger på felles utfordringer slik som å lykkes med bærekraftig utvikling og utrydde ekstrem fattigdom innen 2030, slår Lomøy fast.

Oversendt til Utenriksdepartementet 

Alle innspillene er nå samlet – i sin helhet – i ett kompendium og oversendt til Utenriksdepartementet. UD vil vurdere innspillene når den norske rapporten til FN utarbeides.

Norges rapport skal legges fram for FNs høynivåpanel i New York den 11-20. juli 2016. Dette er det første møtet om status for oppfølging av Agenda 2030. Alle FNs medlemsland forventes å avgi rapport til høynivåpanelet i løpet av en fire til fem års periode, og Norge har altså meldt seg frivillig til å legge frem vår rapport allerede i år.

Utenriksdepartementet kaller inn til et konsultasjonsmøte i slutten av mai før rapporten oversendes FN.

Publisert 10.05.2016
Sist oppdatert 10.05.2016