Idédugnad for skogbevaring styrker bånd mellom organisasjoner

Norad går tett innpå sivilsamfunnets problemstillinger i klima- og skogsatsingen.

Norges klima- og skoginitiativ arrangerer landmøter for å samle sivilsamfunnsorganisasjonene i samarbeidsland for norske skogsamarbeid.

Frida Skjæraasen fra Norads avdeling for sivilt samfunn dro til det internasjonale Senteret for skogforsknings (CIFOR) hovedkvarter i Indonesia for å møte landets sivilsamfunn personlig.

- Det er nyttig å komme sammen og få dypere innsikt i hvilke utfordringer og muligheter organisasjonene har i sitt arbeid for å redusere avskoging og sikre bærekraftig utvikling, sier Skjæraasen.

I anledning samlingen i Indonesia, laget CIFOR og Den norske ambassaden i Jakarta en video om besøket.

- Disse møtene gir oss også anledning til å kommunisere hva klima- og skoginitiativet er. Det kan bidra til å avklare forventninger «på bakken» i regnskogslandene, sier Skjæraasen. Lignende seminarer har også blitt arrangert i Colombia og Peru i år.

Diskuterer Paris-avtalen

Klimaavtalen i Paris har skapt fremdrift i diskusjonene rundt klimagassutslipp. Det internasjonale arbeidet for å redusere utslipp fra avskoging og skogforringelse i utviklingsland (REDD+) ble trukket frem som viktig i klimaløsningen.

I lys av Paris-avtalen, fikk det indonesiske sivilsamfunnet spørsmål om de mest aktuelle utfordringene i landet. En tilbakemelding som gikk igjen var at landets klimaplan burde gjennomgås, utdypes og integreres med andre strategiske planer i landet.

- Disse møtene er en anledning for å fremme dialog mellom sivilsamfunnsorganisasjonene så de også kan utveksle meninger og erfaringer seg imellom. Mange av organisasjonene peker også på manglende transparens og varierende grad av koordinering mellom ulike departementer og institusjoner i Indonesia. Da er det nyttig å utveksle erfaringer om hvordan de best kan bidra i beslutningsprosessene, sier Skjæraasen.

Oslo REDD Exchange, som finner sted i Oslo 14. og 15. juni 2016, vil organisasjonene, andre fagfolk og ledere møtes i hovedstaden. Da samles omtrent 500 deltakere for å utveksle ideer, erfaringer og perspektiver ytterligere.

Publisert 01.06.2016
Sist oppdatert 01.06.2016