Oppdatert melding til tilskuddsmottakere

Stans i mottak av søknader om støtte til næringsutvikling, unntatt innen fornybar energi.

Statsbudsjettet for 2016, slik det er vedtatt av Stortinget, tilsier at Norad per i dag ikke har disponible midler for nye tilskudd fra kapittelpost 161.70 - Næringsutvikling i 2016. Mottak av nye søknader om tilskudd til næringsutvikling fra denne kapittelposten er derfor stanset inntil videre.

I Utenriksdepartementets tildelingsbrev til Norad for 2016 tildeles Norad midler til å inngå nye avtaler under kapittelpost 166.74 - Fornybar energi. Tildelingen skal dekke støtten til næringsutvikling/forundersøkelser.

Norad vil derfor på nytt ta imot søknader innen fornybar energi under tilskuddsordningen for søknadsbasert støtte til næringslivet. Stansen av søknader for alle andre sektorer opprettholdes.

Norad vil legge vekt på risikoavlastende tiltak (bl.a. forstudier, opplæringsstøtte, miljøinvesteringer) for investeringer i fornybar energi-prosjekter, med fokus på Afrika sør for Sahara, samt utvalgte land i andre regioner. Vi viser for øvrig til regelverket for søknadsbasert støtte til næringslivet.

Norad vil informere på norad.no dersom det skulle bli endringer i løpet av 2016.

Veiledningskontoret for næringsutvikling i utviklingsland er tilgjengelig for eventuelle spørsmål på e-post: post@veiledningskontoret.no.

Publisert 22.12.2015
Sist oppdatert 17.03.2016