Ben Moussa Jon Lomoy Borge Brende på Noradkonferansen 2015
Norads direktør Jon Lomøy møter Nobels fredsprisvinner Abdessattar Ben Moussa (til venstre) og utenriksminister Børge Brende (midten).
Foto: Fredrik Naumann

Se opptak fra Norad-konferansen

På Norad-konferansen 2015 var temaet kvinners rettigheter og likestilling. Se hele konferansen igjen.

Tema for årets konferanse er kvinners rettigheter og likestilling.

Jon Lomøy
Direktør Jon Lomøy ønsker velkommen til Norad-konferansen
- Vi skal feire hva vi har oppnådd. Men vi skal også se fremover på utfordringer og på hva som gjenstår, sier Norads direktør Jon Lomøy som ønsker velkommen til årets Norad-konferanse. Over 600 personer hadde meldt seg på - det var også mulig å følge konferansen via direkteoverføring.
Børge Brende
Børge Brende om kvinners rettigheter og likestilling under Norad-konferansen 2015
- Vi må ikke behandle kvinner som en passiv mottaker av bistand, sier Utenriksminister Brende under Norad-konferansen 2015.
Abdessattar Ben Moussa.jpg
Nobels fredsprismottaker Abdessattar Ben Moussa
- Tunisiske kvinner hadde viktig rolle i den tuniske revolusjonen. Det tunisiske samfunn var på randen til borgerkrig. Kvinner var en del av løsningen, sier nobelprisvinner Ben Moussa under Norad-konferansen 2015. Fredsprisvinner Abdessattar Ben Moussa, president i den tunisiske kvartett samtaler med Utenriksminister Børge Brende og Oxfam-direktør Winnie Byanyima.
Børge Brende
Winnie Byanyima, direktør i Oxfam
- Beijing satte agendaen for kvinnerettigheter og fortsetter å gjøre det i dag. Det er ikke lenger et spørsmål om ambisjonen for likestilling, sier Winnie Byanyima, direktør for Oxfam.
Antonie_dejong med t-skjorte
Antonie DeJong, leder for ressursmobilisering i UNWomen
- For å skape en bevegelse, må du snakke med mennesker som ikke nødvendigvis er enige med deg, for eksempel menn, sier Antonie DeJong fra UN Women.
Dean Peakcock
Dean Peacock og Bafana Khumalo fra Sonke Gender Justice
Mange menn i Sør-Afrika er redde for stigmatisering for å være likestilte hjemme, ifølge direktør i Sonke Gender Justice, Dean Peacock.
Bafana Khumalo
Bafana Khumalo, Sonke Gender Justice - The Norad Conference 2015
- Likestilling angår faktisk menn, sier Bafana Khumalo, en av medstifterne i Sonke Gender Justice.
Sanam Naraghi-Anderlini
Sanam Naraghi-Anderlini, grunnlegger av ICAN
- Det sies at kvinner blir ekskludert fra fredsprosesser på grunn av kultur. Men det handler egentlig om makt. Kulturargumentet er bare tull, sier Sanam Naraghi-Anderlini fra ICAN.
Hassan Shire
Hassan Shire Sheikh, menneskerettighetsaktivist og leder av EHAHRDN
Hassan Shire Sheikh er en somalisk-kanadisk menneskerettighetsforkjemper og leder av East and Horn of Africa Human Rights Defenders Network (EHAHRDN). Han vokste opp i Mogadishu, Somalia, flyktet fra hjemlandet og søkte asyl i Canada.
Magnhid Vasset, Anne-Marie Helland, Liv Tørres, Gro Lindstad, , Jon Lomøy
Kvinner på flukt - paneldebatt under Norad-konferansen 2015
- Ikke siden andre verdenskrig har så mange mennesker vært på flukt som nå, av dem, mange kvinner og jenter, sier Norads kommunikasjonsdirektør Eva Bratholm. I panelet satt Anne-Marie Helland, generalsekretær i Kirkens nødhjelp, Liv Tørres, generalsekretær i Norsk folkehjelp, Gro Lindstad, daglig leder i Fokus, Magnhild Vasset, utenlandssjef i Flyktninghjelpen og Norads direktør Jon Lomøy.
Jon Lomøy
Jon Lomøy presenterer Norads resultatrapport 2015
- Bistand er ikke milde gaver. Bistand er investeringer. Bistand er krav om resultater, sa Norads direktør, Jon Lomøy, under presentasjonen av Norads resultatrapport 2015. Resultatrapporten er den niende i rekken. Årets rapport tok for seg kvinners rettigheter og likestilling. I rapporten finnes blant annet mange eksempler på resultater av norsk bistand på dette området - både positive og noen som ikke oppnådde det resultatet man hadde som målsetting å nå. Se hele rapporten på www.norad.no/resultatrapport2015.
Ungdomspolitikere diskuterer bistand
Bistandsdebatt med ungdomspolitikere under Norad-konferansen 2015
Flere av de største norske ungdomspartiene møtte til debatt om bistand til kvinners rettigheter og likestilling. De fremmøtte ungdomspolitikerne var Mani Hussaini (AUF), Kristian Tonning Riise (Unge Høyre). Petter Melsom (FpU), Ida Lindtveit (KrFU) og Adam Reiremo (SU). Kommunikasjonsdirektør Eva Bratholm ledet debatten.
Journalist Zarghura Kargar
Journalist Zarghuna Kargar - The Norad Conference 2015
Forfatter Zarhuna Kargar ble født i Kabul under kommunist-æraen. Hun skriver om utfordringene rundt det å være kvinne på flukt. Hun har skrevet antologien «Dear Sari» om afghanske kvinners liv. Kargar er journalist i TV-kanalen BBC World.
Publisert 07.12.2015
Sist oppdatert 09.12.2015