Innledere til Norad-konferansen 2017

Her finner du informasjon om årets talere. Årets tema er bistand i bærekraftsmålenes tid.

Anne-Birgitte Albrectsen 

Anne-Birgitte Albrectsen er CEO og leder av Plan International.

Hun har mer enn 25 års erfaring fra arbeid med blant annet internasjonal bistand og menneskerettigheter i ulike land. Anne-Birgitte Albrectsen har tidligere hatt ledende posisjoner i UNDP og UNFPA og det danske utenriksdepartementet, og er utdannet jurist fra København Universitet.

Twitter: @PlanGlobal

Anuradha Gupta

Anuradha Gupta er deputy CEO i den globale vaksinealliansen Gavi.

Gavi ble etablert i 2000 for å styrke arbeidet med å vaksinere alle barn i fattige utviklingsland. Før Anuradha Gupta begynte i Gavi i 2014, ledet hun Indias offentlig helseprogram. Anuradha Gupta har over 30 års erfaring fra arbeid med helse, og har en MBA fra Wollongong University i Australia.

Twitter: @Gavi

Homi Kharas

Homi Kharas er Interim Vice President og Director i Brookings Institution.

Homi Kharas har tidligere vært sekretariatsleder for FNs post-2015 høynivåpanel og har blant annet vært medforfatter av boka «The Last Mile in Ending Extreme Poverty». Han har mer enn 20 års erfaring fra Verdensbanken. Homi Kharas har en doktorgrad i økonomi fra Harvard University.

Twitter: @BrookingsInst

Namhla Mniki-Mangaliso

Namhla Mniki-Mangaliso er Executive Director for African Monitor.

Namhla Mniki-Mangaliso har tidligere arbeidet for Mandela Institute for Development Studies. Hun har også være leder av sekretariatet for Africa CSO Working on Post-2015. Av utdanning har Namhla Mniki-Mangaliso en MBA fra University of Cape Town.

Twitter: @AfricanMonitor 

Paula Caballero

Paula Caballero er global director i World Resources Institute (WRI).

Hun er særlig kjent for sin sentrale rolle i utarbeidelsen av bærekraftsmålene. Hun har tidligere hatt lederstillinger i Verdensbanken og Utenriksdepartementet i Colombia, hun var Colombias sjefsforhandler for FNs klimakonvensjon (UNFCCC). Paula Caballero har en mastergrad i International Relations fra Pontificia Universidad Javeriana. 

Twitter: @PaulaCaballeroC @WRIClimate

Anne-Marie Helland

Anne-Marie Helland er generalsekretær i Kirkens Nødhjelp.

Hun har arbeidet for Kirkens Nødhjelp i ulike stillinger siden 2001, og har vært generalsekretær siden 2012. Anne-Marie Helland har en mastergrad i education and development fra University of Bristol.

Twitter: @AMHelland  @KirkensNodhjelp 

Jon Lomøy

Jon Lomøy er direktør i Norad.

Han har tidligere vært leder for utviklingsavdelingen i OECD i Paris, og Norges ambassadør i Zambia og Tanzania. Lomøy har også vært avdelingsdirektør i Norad og Utenriksdepartementet. Han er utdannet samfunnsgeograf.

Twitter: @jon_lomoy @noradno

Publisert 08.11.2017
Sist oppdatert 08.11.2017