Tall som teller 2021
Bli med når Norad presenterer tall som teller tirsdag 20. april. Se opptak lenger ned på siden.
Foto: Norad

Tall som teller

Norad lanserer nye nøkkeltall for bistand og bærekraft. Se opptak.

Hva sier tallene om verdens utvikling? Og hvilken rolle spiller norsk bistand? Vi ser både fremover og bakover når Norad lanserer bistandsstatistikken for 2020 og nøkkeltall om bistand og utvikling.

  • Les også: Korona ga rekordhøy internasjonal bistand

    For å forstå virkeligheten bak tallene spør vi:
  • Hvordan ble de norske bistandspengene brukt i 2020? Hvilke trender ser vi?
  • Hvordan preget koronapandemien helsebistanden?
  • Hvor stort ble det sosiale og økonomiske tilbakeslaget, og hva skal til å komme på rett spor igjen?

 

Du får blant annet møte Norads direktør Bård Vegar Solhjell, Norads statistikksjef Katrine Heggedal, utviklingsminister Dag-Inge Ulstein og klima- og miljøminister Sveinung Rotevatn.

Tall som teller 2021
Tall som teller
OPPTAK fra direktesendingen for #TallsomTeller tirsdag 20. april. Se presentasjon av bistandsstatistikken for 2020. Vi tar for oss tallene som teller - hva er nøkkeltall og trender fra fjoråret? Sendingen begynner 15 minutter inn i opptaket.

Hvorfor bistandsstatistikk?

Bistandsstatistikken danner et viktig beslutningsgrunnlag for den videre utformingen av norsk bistand. Statistikken gjør det også mulig å følge pengene og se hvilke resultater som er oppnådd. Sist, men ikke minst, bistandsstatistikken bidrar til åpenhet om offisielle pengestrømmer til utviklingsland.

Norad har ansvar for å kvalitetssikre den norske bistandsstatistikken. Norads statistikkportal strekker seg helt tilbake til 1960-tallet. 2020-tallene kommer snart.