Protest og mobilisering mot alle odds: CIVICUS presenterer 2021 State of Civil Society Report

Civicus presenterer årets rapport - og deler ti trender fra det siste tiåret.
16 jun. 2021

13:00 - 14:00

Legg til i kalender (ics)

Webinar
Zoom

Zoom

Aktivister er mer synlige og kan synes å ha en sterkere stemme enn noen gang, samtidig som myndigheter rundt om i verden innfører begrensninger på organisasjons- og ytringsfrihet. Så hva er redusert handlingsrom for sivilsamfunn eller «shrinking space»? Hvilke internasjonale trender påvirker sivilsamfunn og hvordan de møter utfordringer i dagens samfunn?

Vi er så heldige at Mandeep Tiwana og Ines M. Pousadela fra CIVICUS kommer for å snakke om CIVICUS' monitorering av handlingsrommet på dette området og om internasjonale trender - noen som gir grunn til bekymring og andre som gir håp. Det blir anledning til å stille spørsmål.

Møtet er på engelsk.

Agenda

13:00-13:05: Fredrikke Kilander, Fungerende avdelingsleder Avdeling for sivilsamfunn og privat sektor, Norad
13:05 State of Civil Society , Mandeep Tiwana og Ines M. Pousadela
13:30 Spørsmål og svar

CIVICUS er en global allianse av sivilsamfunnsorganisasjoner og aktivister som arbeider for styrking av sivilsamfunn. De har hovedkvarter i Johannesburg, Sør Afrika. Alliansen har mer enn 9000 medlemmer i mer enn 175 land.
 
Mandeep Tiwana leder CIVICUS' programarbeid. Han spesialiserer seg i juridiske spørsmål knyttet til ytringsfrihet, organisasjonsfrihet og rett til fredelig protest. Han har skrevet utstrakt om koblingen mellom sivilsamfunn, utvikling og utviklingspolitikk. Hans kollega Ines M. Pusadela forsker på handlingsrommet for sivilsamfunn og har bl.a. skrevet utstrakt om deltakelse, sosial mobilisering, politisk kultur og korrupsjon i Latin-Amerika.