Norad mot 2030 - partnerskap med akademia

Norad skal bli en verktøykasse for bærekraftig utvikling. Et viktig verktøy i en slik kasse er partnerskap med akademia.
18 jun. 2021

11:00 - 12:00

Legg til i kalender (ics)

Webinar
Zoom

Zoom

LIVE NÅ! Du kan fortsatt melde deg på zoomwebinaret - eller se det direkte nederst på denne siden. 

Norad har ny strategi som ser helt frem til 2030. Bærekraftsmålene er rammen for Norads arbeid. Norad skal være en sentral partner innen bærekraftig utvikling og arbeidet vårt skal bygge på kunnskap og innsikt - fakta skal ha makta. 

Vi inviterer til dialog om hvordan Norad og akademia best kan jobbe sammen for å bidra til en mer bærekraftig verden. Og mer spesifikt - hvordan samarbeidet med akademia kan tas videre?

I år inngår Norad avtaler med 11 norske universiteter og høyskoler om samarbeid om kapasitetsutvikling av høyere utdanning og forskningssektor i samarbeidsland for norsk bistand. 

Program 

Norads direktør Bård Vegard Solhjell innleder med presentasjon av den nye strategien. Underdirektør for høyere utdanning og forskning, Solbjørg Sjøveian, deler Norads planer på feltet fremover.

Tre representanter fra akademia bidrar med refleksjoner rundt Norads strategi og planer, samt muligheter og retninger for samarbeid fremover.

Dette er direktør Helge Brattebø ved NTNU Bærekraft, professor Peter Maassen ved institutt for pedagogikk, UiO, og prof. emeritus Ian Bryceson fra NMBU. Sistnevnte har vært involvert i flere NORHED I og II-prosjekter. 

Avslutningsvis er det satt av et kvarter til diskusjon. 

Velkommen!