Se livesendingen litt lenger ned på siden fra kl. 10.30 fredag. 5. mars.

Hvorfor gjør ikke alle som oss?

Som nasjon har Norge fått til mye, men kan vår måte å styre landet på overføres til andre steder?
5 mar. 2021

10:30 - 11:30

Legg til i kalender (ics)

Webinar

Facebook og norad.no

Harald Eias TV-program «Sånn er Norge» tar for seg de ulike faktorene som har ført Norge dit vi er i dag, fra et fattig land til et av verdens rikeste. I boka «Mysteriet Norge» spør Eia og medforfatter Ole-Martin Ihle «hvorfor gjør ikke alle som oss?»

Men hvor mye av denne suksessen kan vi ta æren for selv? Er det et resultat av en langsiktig og gjennomtenkt plan, eller handler det om en unik kombinasjon av sted, tid og litt flaks?

Tanken om at vi har en oppskrift som kan deles med verden gjorde at regjeringen i 2018 skapte «Kunnskapsbanken», som er lagt til Norad. Bankens valuta er norsk kompetanse og erfaring, som de deler med offentlige institusjoner i utviklingsland.

Norad har invitert Harald Eia og Ole-Martin Ihle til en samtale med noen av Norad og Kunnskapsbankens kunnskapsrike hoder. For å grave litt i skillet mellom å dele erfaring og selvgodhet. 

Deltagere:

  • Bård Vegar Solhjell, direktør i Norad
  • Harald Eia, forfatter
  • Ole-Martin Ihle, forfatter
  • Nikolai Hegertun, Norad
  • Lise Stensrud, Kunnskapsbanken i Norad

Moderator er Toril-Iren Pedersen, også fra Kunnskapsbanken. 

Bli med på en tidlig lunsj fredag 5. mars kl. 10:30! Webinaret strømmes direkte her via norad.no og Norads Facebook-kanal. Ingen påmelding nødvendig. 

Se live fra kl. 10.30
Se sendingen live fra 10.30 her. Opptak av sendingen blir tilgjengelig i etterkant.