BEGIN:VCALENDAR PRODID:-//Norad VERSION:2.0 METHOD:PUBLISH BEGIN:VEVENT DTSTART:20201124T100000 DTEND:20201124T110000 DTSTAMP:20210615T070506 LOCATION:Webinar, X-ALT-DESC;FMTTYPE=text/html:

Colombia er i økonomisk forstand et mellominntektsland, men den væpnede konflikten i landet har pågått i over 50 år med alvorlige humanitære konsekvenser og lidelser for sivilbefolkningen. Det meste av internasjonal bistand til Colombia er knyttet til fredsprosessen i landet. I 2016 ble det vedtatt en fredsavtale mellom regjeringen og FARC-geriljaen.

Norge har vært involvert i freds- og forsoningsarbeid i Colombia i flere tiår, og Colombia er et partnerland for norsk bistand.

Se tidligere evaluering av det norske fredsarbeidet her: A Trusted Facilitator: An Evaluation of Norwegian Engagement in the Peace Process between the Colombian Government and the FARC, 2010–2016

Nå lanserer evalueringsavdelingen i Norad en rapport som systematiserer funn fra eksisterende evalueringer, såkalt Country Evaluation Brief, for Colombia. Rapporten er sammenfattet av konsulentselskapet Particip GmbH.

Blant hovedfunnene om den internasjonale bistandsinnsatsen i Colombia er følgende:

Avslutningsvis diskuterer Kvalsøren og professor Jemima Garcia-Godos fra Institutt for sosiologi og samfunnsgeografi ved Universitetet i Oslo norsk støtte til Colombia og utfordringene landet står overfor.

Ordstyrer er Eva Bratholm fra Norad. Webinaret vil foregå på norsk.

Lærdommer fra internasjonal bistand til Colombia

SUMMARY:Lærdommer fra internasjonal bistand til Colombia END:VEVENT END:VCALENDAR