Norad Policy Forum: Pride Edition

I forbindelse med Oslo Pride ser Norad Policy Forum på erfaringer fra bistand til arbeid mot diskriminering på grunnlag av seksuell orientering eller kjønnsidentitet.
14 jun. 2019

7:00 - 8:30

Legg til i kalender (ics)

Norad
Informasjonssenteret i 5. etasje

Bygdøy allé 2, 0257 Oslo

Veibeskrivelse (google)
Norge har gjennom sivilt samfunn, store fond og multilaterale organisasjoner gitt bistand til kamp mot diskriminering på grunnlag av seksuell orientering eller kjønnsidentitet.
 
Bistand har gått til å endre holdninger hos religiøse og tradisjonelle ledere, til organisering av LHBTI*-organisasjoner, og andre tiltak. Fordi menn som har sex med menn og transpersoner er ekstra utsatt for hivsmitte, har arbeidet mot hiv løftet disse temaene høyere på agendaen.
 
I forbindelse med Oslo Pride inviterer Norad til Norad Policy Forum hvor innledere vil dele erfaringer med bistanden til LHBTI-organisering og rettigheter gjennom forskjellige kanaler, og hvor det blir anledning til å diskutere veien videre.
  • Utviklingsminister Dag-Inge Ulstein åpner.
  • Matthew Heart fra Global Philantrophy Project redegjører for trendene innen bistand til LHBTI-rettigheter.
  • Linden Morrison, teamleder i Det globale fondet mot aids, tuberkulose og malaria (GFATM) innleder om hvordan arbeid mot hiv åpner muligheter for bedre tjenester for LHBTI-personer.
 
Seminaret avsluttes med en panelsamtale mellom Heart, Morrison, Norads direktør Jon Lomøy, Marna Eide (FRI), og Shakhawat Hossain Rajeeb, RFSL/ILGA Asia.

Eva Bratholm er møteleder.
 
Møtet avholdes på engelsk. 

Det blir enkel frokostservering fra 8.30.

*LHBTI er forkortelse for lesbiske, homofile, bifile, transpersoner og interseksualitet.