BEGIN:VCALENDAR PRODID:-//Norad VERSION:2.0 METHOD:PUBLISH BEGIN:VEVENT DTSTART:20190322T080000 DTEND:20190322T093000 DTSTAMP:20220811T084421 LOCATION:Norad, Bygdøy allé 2, 0257 Oslo X-ALT-DESC;FMTTYPE=text/html:

Lant Pritchett – medforfattar bak boka «Building State Capability. Evidence, Analysis, Action» - kjem for å innleie om kapasitetsbyggjing og kvifor det ikkje fungerer i dag. I tillegg får vi høyre om ei ny tilnærming til feltet.

Pritchett forfektar ei problemdriven tilnærming til kapasitetsbyggjing, og i boka går han langt på veg i å kritisere dagens praksis som, ifølgje han, tar for lang tid med dagens tempo; «If state capability were coming to the party, would it be here by now".

Vi tar inn over oss kritikken og spør, stemmer dette? Har vi verkeleg feila i våre ambisjonar om statsbyggjing? Korleis veit vi eigentleg om vi er på feil veg?  Og er den problemdrivne metoden i det heile tatt foreineleg med måten vi jobbar på? 

Til panelet kjem: Lant Pritchett – medforfattar av «Building State Capability. Evidence, Analysis, Action», økonom, og jobbar med utdanning og helse.

Debattdeltakare: 

Møteleiar er Eva Bratholm.

Møtet vil vere på engelsk.

Norad Policy Forum: Er vi for løysingsorienterte?

SUMMARY:Norad Policy Forum: Er vi for løysingsorienterte? END:VEVENT END:VCALENDAR