Nattevandring i Ålesund

Bli med på en eventyrlig tur til toppen av Aksla i Ålesund!
21 apr. 2018

19:00 - 21:59

Legg til i kalender (ics)

Aksla
Oppmøte Brosundet, Ålesund

Veibeskrivelse (google)

Verdens vakreste nattevandring har kommet til Ålesund! Vi går sammen for FNs bærekraftsmål og setter i år ekstra fokus på mål nummer 14 – livet under vann.

Nattevandringen starter i Brosundet og går opp til toppen av Aksla, der det blir gratis konsert i magiske omgivelser (artist annonseres fortløpende). Følg med på Norads Facebook-side eller her på eventet for mer informasjon.  


Lurer du på hva du må ha med deg på nattevandringen? Vi anbefaler:

  • Hodelykt
  • Varme klær (ull eller liknende)
  • Ryggsekk med noe varmt og kaldt å drikke, samt noe å spise
  • Sitteunderlag til konserten


Representanter fra Norad, Ålesund kommune, Den Norske Turistforening og Røde Kors vil sørge for at dere får en trygg og minnerik turopplevelse. 

Praktisk informasjon:

  • Dato er lørdag 21. april
  • Arrangementet er gratis
  • Konserten starter kl. 23
  • Endringer i arrangementet som følge av skiftende vær kan skje på kort varsel

Husk at det blir en lang kveld ute i det fri, så pakk nok varme klær og ikke glem hodelykt.

Har du spørsmål? Ta kontakt med oss på nattevandringer@gmail.com

Lurer du på hvorfor vi arrangerer nattevandring?

I 2015 gikk verdenssamfunnet sammen om å vedta FNs 17 bærekraftsmål. De utgjør den globale arbeidsplanen for å utrydde fattigdom, bekjempe ulikhet og bremse klimaendringene innen 2030. Arbeidet er godt i gang, men for at verden skal nå målene må alle kjenne til dem. Derfor skal vi ut å gå sammen, igjen. I år setter vi ekstra fokus på bærekraftsmål nummer 14 – livet under vann, og det finnes vel knapt noe bedre sted å gjøre det enn i kystbyen Ålesund.

Hvert år havner 8 millioner tonn plast i havet. Det er over 250 kg i sekundet. Vi skal rette søkelyset mot en av verdens største miljøutfordringer og jobbe for å forhindre at plast og søppel havner i havet.

Arrangementet er en del av en opplysningskampanje om norsk bistand i regi av Norad – direktoratet for utviklingssamarbeid. Turen arrangeres i samarbeid med Ålesund kommune, Den Norske Turistforening og Røde Kors.

Nattvandringene er spektakulære, tilgjengelig og trygge fjellturer for hele familien, med et viktig budskap i bunn. Ta på fjellsko og hodelykt og hjelp oss å opplyse Norge om noen av vår tids viktigste saker. Gå med oss for FNs bærekraftsmål!

Du kan lese mer om nattevandringene på www.norad.no/nattevandring.