Leave no one behind: Men er det for vanskelig å inkludere lhbt-personer?

Frokostmøte under Oslo Pride.
21 jun. 2018

6:30 - 7:30

Legg til i kalender (ics)

Norad
Informasjonssenteret 5. etg.

Bygdøy allé 2, 0257 Oslo

Veibeskrivelse (google)

Inkludering av minoriteter er viktig i seg selv, og også for å oppnå målene for norsk bistands- og humanitært arbeid.

Tall fra hele verden viser at lesbiske, homofile, bifile og transpersoner (lhbt) faller utenfor samfunnet, og at marginaliseringen forverres i konflikt og katastrofer. Likevel har få norske organisasjoner tiltak eller politikk for lhbt-personer.   

«Leave no one behind»- prinsippet er forankret i norsk utviklings- og utenrikspolitikk – men har man ressurser til å inkludere alle? Er det for politisk og kulturelt sensitivt å jobbe for lhbt-personer? Ikke minst: er lhbt-personers menneskerettigheter et luksusfenomen som først prioriteres etter at viktigere behov er møtt?

I samarbeid med FRI inviterer Norad norske bistands- og nødhjelpsorganisasjoner til frokostseminar om hvordan man kan arbeide med lhbt-personer, også der dette er politisk vanskelig.   

Innledninger og panelsamtaler med:

Jon Lomøy, direktør i Norad

Ingvild Endestad, leder i FRI- Foreningen for kjønns- og seksualitetsmangfold  

Pauline Oosterhoff (PhD), Institute of Development Studies.
Oosterhoff har i 20 år arbeidet med forskning og rådgivning om seksualitet, SRHR, helse, menneskerettigheter og utvikling  

Nora Ingdal, Redd Barna.
Redd Barna har gjennomført tiltak for rettighetene til barn som bryter med normer for kjønn og seksualitet i Vietnam og Nepal  

Mehnaz Khan, lhbt-aktivist fra Bangladesh.
Khan har bygget opp organisasjonen «Possibility» for lesbiske kvinner og transmenn, med over 500 medlemmer i hele landet.

Velkommen. Servering og registrering fra kl. 08.00.