Evalueringer gjennom geografisk analyse

Hvordan anslår man størrelse og fordeling av bistandsresultater? Få innblikk i hvordan geokodede data benyttes i evaluering av bistandsinnsats.
14 jun. 2018

7:30 - 12:30

Legg til i kalender (ics)

Norad
Informasjonssenteret

Bygdøy allé 2, 0257 Oslo

Veibeskrivelse (google)

Den stadig økende tilgangen til geokodede data om bistandsinnsats og -resulter skaper nye muligheter for å gjennomføre bistandsevalueringer.

Med å kombinere geografisk referert informasjon om spesifikke utviklingsprosjekter med resultatdata fra andre datakilder (f.eks satellittdata om endringer i vegetasjon og data fra levekårsundersøkelser) er det nå mulig å evaluere størrelse og geografisk fordeling av direkte og indirekte virkninger av bistand.

Evalueringsavdelingen i Norad har pågående faglig samarbeid med evalueringskontoret ved Det globale miljøfondet (GEF) hvor man har brukt en slik tilnærming til å evaluere GEFs arbeid. Denne tilnærmingen som er kjent som «geospatial impact evaluation», utgjør en nyere retning innenfor virkningsevalueringer.

Arbeidet som legges frem har relevans for regjeringens internasjonale klima og skoginitiativ, mens metoden kan brukes på langt flere områder.

Formålet med seminaret er å gi deltagere en smakebit av den nye tilnærmingen til virkningsevalueringer. Seminaret passer for alle, fra ansatte i Klima- og miljødepartementet (KLD), Norad, Utenriksdepartementet (UD) samt forskere, konsulenter og studenter som interesserer seg for evaluering av bistand eller som ønsker å lære mer om geografiske analyser. Det kreves ingen forkunnskaper for å delta.

Innledere

  • Geeta Batra, sjefsevaluator, Det globale miljøfondet GEF
  • Professof Dan Runfola, direktør, Data Science Program, College of William and Mary
  • Seth Goodman, forsker, Geospatial Analysis Lab, College of William and Mary 
  • Balbir Singh, seniorrådgiver, evalueringsavdelingen, Norad.