Nattevandring til Keiservarden

Bli med på en eventyrlig nattevandring for bærekraftsmålene på Keiservarden i Bodø.
8 - 9 sep. 2017

22:00 - 21:59

Legg til i kalender (ics)

Keiservarden
Bodø

I begynnelsen av september skal vi opplyse Norge om bærekraftsmålene på spektakulære Keiservarden i Bodø, 366 meter over havet. I den sene arktiske solnedgangen skal vi sammen skape et spektakulært symbol på krafttaket som må til for å nå målene.

Nattevandringen starter ved Rønvikfjellet parkeringsplass nedenfor Turisthytta. Langs den 2,2 kilometer lange sherpastien vil det være installasjoner og aktiviteter hvor både små og store kan lære om bærekraftsmålene. På toppen vil du i tillegg til en 360 graders utsikt over det vakre kystlandskapet, få oppleve en storslått konsert.

Representanter fra Norad, Bodø kommune, Den Norske Turistforening og Røde Kors vil være tilstede og sørge for at det blir en trygg og minnerik turopplevelse for deltakere.

Praktisk informasjon

  • Arrangementet er gratis.
  • Løype: Turisthytta – Keiservarden – Turisthytta (Lengde: 2,2 km én vei, ca. 45 minutter fottur til toppen). 
  • Ta med varme klær, gode sko og hodelykt.
  • Det er ikke mulighet for overnatting på toppen. 
  • Ta kontakt med visitbodo.com for å få en oversikt over overnattingsmuligheter.
  • Værforbehold: Endringer i arrangementet som følge av skiftende værforhold kan skje på kort varsel.

Hvorfor gjør vi dette?

Vi arrangerer nattevandring til Gaustatoppen i Telemark 26. august og til Keiservarden i Bodø 9. september. Arrangementene er en del av en opplysningskampanje om norsk bistand i regi av Norad. Turene arrangeres i samarbeid med Bodø kommune, Tinn kommune, Den Norske Turistforening og Røde Kors.

Nattvandringene er spektakulære, tilgjengelig og trygge fjellturer med et viktig budskap i bunn. Turene skal opplyse det norske folk om FNs 17 bærekraftmål, den globale arbeidsplanen for å utrydde fattigdom, bekjempe ulikhet og bremse klimaendringene innen 2030 og være et symbol på krafttaket vi sammen må gjøre for å nå målene.