Nattevandring opp Gaustatoppen 2016
Foto: Aleksander Myklebust/Norad

Nattevandring til Gaustatoppen

Vi gjentar suksessen og inviterer til ny nattevandring opp Gaustatoppen i Telemark. Susanne Sundfør (solo) spiller konsert på toppen.
26 aug. 2017

0:00 - 23:59

Legg til i kalender (ics)

Gaustatoppen

Det er ingen påmelding til selve arrangementet. Likevel er det fint om du som skal delta, trykker at du skal på Facebook-arrangementet, slik at arrangøren ser hvor mange som kommer. Besøk Facebook-arrangementet.

Over 5000 personer deltok på fjorårets nattevandring. Bli med å lage verdens lengste lyslenke for bærekraftsmålene på storslåtte Gaustatoppen.

Den 4,4 kilometer lange stien fra Stavsro til Gaustatoppen lyssettes med 17 «lyspunkt», hvor turgåerne både kan nyte den fantastiske naturen i spesielle omgivelser og lære om bærekraftmålene.

Langs løypa vil det bli aktiviteter for hele familien, og på toppen vil det arrangeres en gratis konsert for alle turgåerne med Susanne Sundfør (solo).

Representanter fra Norad, Tinn kommune, Den Norske Turistforening, Røde Kors og Rjukan speidergruppe vil sørge for en sikker turopplevelse. Bli med oss på en minnerik tur!

Praktisk informasjon

  • Arrangementet er gratis
  • Endelig tidspunkt kommer.
  • Løype: Stavsro – Gaustatoppen – Stavsro (Lengde: 4,4 km én vei, ca. to timers fottur til toppen).
  • Ta med varme klær, fjellsko og hodelykt.
  • Ta kontakt med visitrjukan.com for å få en oversikt over overnattingsmuligheter.
  • Gaustabanen er i drift under hele arrangementet, men det må påberegnes lange køer. Se priser på gaustabanen.no
  • Værforbehold: Endringer i arrangementet som følge av skiftende værforhold kan skje på kort varsel.

Hvorfor gjør vi dette?

Vi arrangerer nattevandring til Gaustatoppen i Telemark 26. august og til Keiservarden i Bodø 9. september. Arrangementene er en del av en opplysningskampanje om norsk bistand i regi av Norad. Turene arrangeres i samarbeid med Bodø kommune, Tinn kommune, Den Norske Turistforening og Røde Kors.

Nattvandringene er spektakulære, tilgjengelig og trygge fjellturer med et viktig budskap i bunn. Turene skal opplyse det norske folk om FNs 17 bærekraftmål, den globale arbeidsplanen for å utrydde fattigdom, bekjempe ulikhet og bremse klimaendringene innen 2030 og være et symbol på krafttaket vi sammen må gjøre for å nå målene.