BEGIN:VCALENDAR PRODID:-//Norad VERSION:2.0 METHOD:PUBLISH BEGIN:VEVENT DTSTART:20150507T113000 DTEND:20150507T140000 DTSTAMP:20230926T233641 LOCATION:UDs presserom, 7. juniplassen X-ALT-DESC;FMTTYPE=text/html:

De siste 20 årene har det afrikanske kontinent opplevd en omfattende gruveboom. Etablerte gruveøkonomier (som i Ghana, Sør-Afrika og Zambia) er blitt sterkere, eller nye inntekter er skapt via for eksempel gullutvinning i Vest-Afrika. Samtidig har oljeproduksjonen økt jevnt og trutt siden 1980-tallet.

Veksten i utvinningsindustrien, sammen med økonomisk liberalisering og fremveksten av nye investorer, har ført til både entusiasme og bekymring for et nytt kappløp etter Afrikas ressurser.

En rekke temaer er viktige for utviklingen i gruve- og oljeindustrien: Åpenhet rundt kontrakter og etterrettelighet for nasjonale myndigheter og private investorer; veksten i selvstendig mineralutvinning og forholdet til den store industrielle sektoren, urbanisering, likestilling, arbeid og arbeidsledighet i områdene med mineral- og oljeutvinning, miljøpåvirkning og redusert jordbruk.

Innledere:

Ordstyrer:

Velkommen til dette åpne seminaret! Kaffe og noe å bite i fra kl. 13.30.

Sjekk emneknagg på Twitter #NAImining for oppdateringer under seminaret.

Seminar med Det nordiske afrikainstituttet

SUMMARY:Seminar med Det nordiske afrikainstituttet END:VEVENT END:VCALENDAR