Miniseminar: Erfaringer med sikringsmekanismer for REDD+

Lær mer om nye erfaringer og god praksis for utvikling og implementering av sikringsmekanismer fra flere skogland.
27 feb. 2015

8:00 - 12:00

Legg til i kalender (ics)

Norad
Informasjonssenteret i 6. etasje

Ruseløkkveien 26, 0251 Oslo

Veibeskrivelse (google)

Joanna Durbin og Phil Franks fra sekretariatet til Social Environmental Standards (SES) Initiative arrangerer et miniseminar i Norad om nye erfaringer og god praksis for utvikling og implementering av Country Safeguards Approach (CSA) og Safeguards Information System (SIS). Dette er basert på erfaringer fra flere skogland i løpet av de siste fem årene.

REDD+ SES Initiative ble startet i 2009 for å utvikle frivillige standarder for mønsterpraksiser til bruk gjennom multi-stakeholderprosesser for å støtte effektiv gjennomføring og troverdig rapportering av sikringstiltak for nasjonalt ledede REDD+programmer.

SES-initiativet er en dynamisk læringsplattform som støtter sør-sør-utveksling mellom offentlige og frivillige organisasjoner gjennom identifisering og formidling av god praksis for sikringstiltak, samt flere interessante tilnærminger for utvikling og implementering av SES.

Initiativet har utviklet seg fra den opprinnelige markedsføringen av frivillige standarder for REDD+ til å bli et ledende REDD+sikringstiltak som gir kapasitetsbygging og teknisk støtte tilpasset til lokal kontekst i deltakerlandene.

Seminaret vil fokusere på erfaringer fra land som det norske klima- og skoginitiativet (KoS) prioriterer, inkludert Brasil, Ecuador, Peru, Indonesia, Dr Kongo, Liberia og Tanzania.

Seminaret blir på engelsk.

En enkel, men deilig lunsj blir servert!