BEGIN:VCALENDAR PRODID:-//Norad VERSION:2.0 METHOD:PUBLISH BEGIN:VEVENT DTSTART:20150527T080000 DTEND:20150527T100000 DTSTAMP:20240617T172337 LOCATION:Norad, Ruseløkkveien 26, 0251 Oslo X-ALT-DESC;FMTTYPE=text/html:

Norge ønsker å fremme bruken av resultatbasert finansiering innenfor en rekke felt, og har til nå benyttet denne typen finansiering i helseprogrammer, skog- og klimasatsningen og energiinitiativer.

Nå vil resultatbasert finansiering også benyttes innenfor utdanning. Men hva vet vi egentlig om effekten av denne typen finansiering? Hvilke vurderinger bør ligge bak en beslutning om å bruke det i bistandsprogrammer?

Evalueringsavdelingen i Norad presenterer to nye studier om resultatbasert finansiering i norsk bistand. Studiene viser blant annet at beslutningsgrunnlaget i hovedsak er politisk, og at vi foreløpig har begrenset informasjon om effekter, selv om noen studier antyder at satsningene virker etter hensikten. 

Studiene er gjennomført av Ottar Mæstad og Johan Helland fra Chr. Michelsens Institutt (CMI).

Program

Velkommen ved Per Øyvind Bastøe, avdelingsdirektør i evalueringsavdelingen i Norad kl. 10.00. 

Presentasjon av to rapporter om resultatbasert finansiering ved Ottar Mæstad og Johan Helland, Chr. Michelsens Institutt (CMI). 

Kommentarer til studiene ved strategidirektør Leiv Lunde i Utenriksdepartementet.

Hvordan kan vi bedre beslutningsgrunnlaget for resultatbasert finansiering? ved Ida Lindkvist, seniorrådgiver i evalueringsavdelingen.

Panel - og plenumsdebattsdebatt fra kl. 11. I panelet stiller følgende personer: 

Det serverers kaffe og te fra 09.45. Velkommen til lanseringsseminar!

Erfaringer med bruk av resultatbasert finansiering

SUMMARY:Erfaringer med bruk av resultatbasert finansiering END:VEVENT END:VCALENDAR