Gi dine innspill til Verdensbankens arbeid med nye sosiale og miljømessige sikringsmekanismer

Utenriksdepartementet og Norad ønsker velkommen til seminar om Verdensbankens oppdatering av sosiale og miljømessige sikringsmekanismer.
12 nov. 2014 - 1 jan. 0001

14:30 - 0:00

Legg til i kalender (ics)

Felix konferansesenter, Bryggetorget 3, Vika, 0125 Oslo

Bryggetorget 3, Vika, 0125 Oslo

Ønsker innspill fra sivilsamfunn og akademia

Verdensbanken ønsker innspill fra eksterne utviklingspartnere på forslaget til de oppdatert safeguardsrammeverk. I den anledning inviterer Utenriksdepartementet og Norad til konsultasjoner med Verdensbanken. 

Formålet med møtet er å få tilbakemeldinger og innspill fra sivilsamfunnet og akademia på utkastet til det nye rammeverket.

Sikringsmekanismene definerer hvordan Verdensbanken integrerer miljømessige og sosiale hensyn fra planlegging til sluttføring av sine prosjekter og programmer. Sikringsmekanismene (regler og prosedyrer) har som formål å beskytte miljø og mennesker mot negative effekter av utviklingsprosjekter med høy risiko. Et første utkast til det nye rammeverket er tilgjengelig her.

Fra Verdensbanken kommer Charles di Leva (Verdensbankens safeguardsteam, Chief Council), Colin Scott, beth Anne Hoffman og jakob Kopperud. I tillegg kommer Anders Zeijlon (Program Manager, Nordic Trust Fund) og Johanna Suurpää (Senior Program Officer, Nordic Trust Fund). Vi ser frem til en god meningsutveksling.